yamaha_demo_tour




Začíná veletrh EICMA a my na něm nemůžeme chybět!

Zítra začne novinářským dnem největší a nejdůležitější evropský motocyklový veletrh EICMA v italském Miláně. Německý Intermot konaný před měsícem byl z pohledu novinek spíše vlažnější, ovšem Itálie by to měla vynahradit. My samozřejmě budeme na místě!

Zatímco na Intermot jsme si museli kvůli jeho dvouleté periodicitě a covidovému záseku počkat čtyři roky, EICMA vynechala akorát jednou a už loni ukázala, že ač si výrobci osvojili fungování v online světě, tak pořád má výstava s fyzickými premiérami své místo na slunci. Bezmála 350 tisíc návštěvníků z řad odborníků i veřejnosti a spousta světových novinek, o nichž jsme vás informovali nově i prostřednictvím videí natáčených přímo na místě, toho byly jednoznačným důkazem.

A letos to nebude jinak. Jak ty premiéry, tak naše účast. Opět vyrážíme z redakce ve velkém počtu, vybaveni fotoaparáty a video technikou, a budeme vám přinášet zpravodajství přímo z jámy lvové. Abyste věděli, co nás napřesrok v motocyklovém světě čeká, a co případně neminout, pokud byste se do Milána chtěli vydat ve dnech pro veřejnost také. Je to sice z Česka trochu delší štreka než do Kolína nad Rýnem na Intermot, ale lepší veletrh v Evropě nenajdete. Čas pro veřejnost jsou od čtvrtka do neděle vždy 9:30-18:30, vstupné 19 eur v předprodeji nebo 23 na místě, děti 3-14 let to mají za 12 eur, do tří let zdarma.

Světových premiér určitě můžeme očekávat více než v Kolíně, japonská čtyřka tady bude kompletní, chybět nebudou domácí značky v čele s Ducati (která zde ale ukáže nejspíše pouze to, co již předtím ukázala v online prezentacích, poslední nás čeká dnes večer a budou to nové Scramblery) a Bimotou, byť ne všechny, nahlášena není MV Agusta, svůj stánek tady bude mít i Triumph nebo Indian. V seznamu vystavovatelů nevidíme akorát Harley-Davidson (nahlášený je pouze maďarský pořadatel oslav 120. výročí, která napřesrok proběhne v Budapešti), celá skupina KTM a BMW, což jsou ale značky, které své antipatie k veletrhům vyjádřily již dávno a dostatečně jasně. Každopádně i bez nich to bude pěkná mela, tak se připravte, zítra to začne!

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist