yamaha_demo_tour




Yamaha R25 konečně odhalena

Zatím jenom v podobě konceptu - bez světel, blinkrů a zrcátek - tak dnes Yamaha v Tokiu prezentovala dlouho očekávaný supesport se čtvrtlitrovým motorem.

Když se před týdnem dostaly na veřejnost čtyři koncepty, jejichž představení měla Yamaha připravené na Tokyo Motor Show, nějak mezi nimi chyběl avizovaný sportovní model kubatury 250 ccm. Naštěstí se na něj ale nezapomnělo, a koncept R25 byl na právě zahájené výstavě skutečně odhalen.
Novinka se podle vyjádření továrny už brzy dostane do sériové výroby, ale moc bližších informací zatím neznáme. U pohonné jednotky Yamaha vsadila na řadový dvouválec o objemu 249 ccm se vstřikováním paliva a šestistupňovou převodovkou, ale jeho parametry - stejně jako hmotnost motorky a další hodnoty - oznámeny nebyly. Design se evidentně inspiroval v prostředí MotoGP, a coby zmenšenina M1 má fakt šmrnc.
Nový model se bude vyrábět pro všechny světové trhy včetně Evropy a Japonska, kde má plnit roli motorky pro začátečníky, zatímco v motorkářsky méně vyspělých asijských zemích jej Yamaha chce prodávat jako špičkový sportovní bike.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz



TOPlist