globalmoto_duben_nolan




Yamaha představila koncept DT-07 Flat Tracker

Na výstavě AIM Expo v americkém Orlandu se ukázal zajímavý koncept, který postavila firma Jeff Palhegyi Design ve spolupráci se závodním oddělením značky Yamaha. Motorka přímo ušitá na míru americkému trhu vychází z populárního dvouválce MT-07, a ukazuje jeho obrovský potenciál k dalším úpravám.

Jednodílná kapotáž flat trackeru, vyvedená ve slavnostní grafice k 60. výročí, odhaluje speciálně vyladěný řadový dvouválec z modelu MT-07 i otevřený výfukový systém od Graves Racing. Čep kyvné vidlice i přepákování jsou nastavitelné a centrální pružící jednotka nese značku Öhlins. Konvenční předni vidlice je převzatá z modelu R6, ráfky vyrobila firma Propulsion Labs.

Při vývoji konceptu DT-07 měli designéři v plánu zachovat alespoň část původních tvarů MT-07, ale nakonec z originálu zbyla prakticky jenom palivová nádrž. "Už když byl model MT-07 představen, věděli jsme, že řadový dvouválec s konfigurací Crossplane má vynikající zátah v nízkých až středních otáčkách a proto je ideální pro závody flat trackerů", vysvětluje původ myšlenky šéf závodní divize americké Yamahy Keith McCarty.

Otázkou zůstává, jestli se koncept DT-07 dostane do sériové výroby a pokud ano, zda jej někdy uvidíme v Evropě. Podle nás by šel na odbyt stejně dobře, jako základní model MT-07.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist