globalmoto_duben_nolan




Nová Yamaha YZF-R6 připlouvá

Hlavně nepřijít pozdě, protože úderem šesté večer parník Európé zvedá kotvy a vyráží brázdit Vltavu. A posádka není ledajaká - vystavené motocykly na zádi spolu s všudypřítomnými vlajkami Yamaha oznamují, že pražský prodejce značky Yamaha, společnost Marimoto, pořádá Supersportovní párty.

Důvodů k večírku na Vltavě bylo hned několik, ale tím hlavním bylo představení úplně nového modelu motocyklu Yamaha YZF-R6 roku 2008 a také kulaté-desetileté výročí supersportovních strojů řady R.

 



Hlavní hvězdou večera se stala jednoznačně nová Yamaha R6 v podpalubí. Její čas přišel, když hodiny na věži odbily devatenáctou. V tu chvíli plachta vzala za své a nová R6 byla odhalena. Snad jen kapitán si tento okamžik nechal ujít. Uprostřed všech přítomných stála eršestka v tradiční modré barvě. Dokonce došlo i na krátké zabručení řadového čtyřválce, které nejednomu přítomnému vykouzlilo spokojený výraz na tváři. Pár šťastlivců mělo také důvod k úsměvu, když vyhráli některou z pěkných cen v tombole. Ve stejný okamžik se odehrála premiéra nové R6 také u dalších dealerů v ČR i po celé Evropě.

 

 

 

 

 

 

 

Yamaha YZF-R6 modelového roku 2008 je nabitá technickými lahůdkami převzatými ze závodních strojů světových šampionátů, které by měly přispět ke skvělé ovladatelnosti s vylepšenou vazbou jezdec-stroj. Výkon vysokootáčkové motoru, který disponuje stodevětadvaceti koňskými silami, jezdec dávkuje elektronicky řízeným ovládáním plynu YCC-T. Na R6 byl použit také systém YCC-I, to znamená, že elektronicky  řízená proměnlivá délka sání zvyšuje výkon a kroutící moment. To by mělo zaručit kontrolovatelný, lineární průběh výkonu. Pro rychlejší nástup vysokých otáček bylo sníženo vnitřní tření motoru.

 

 

 
Nová R6 nebude postrádat ani antihopingovou spojku. Podsedlový rám je nyní vyroben z magnesiového slitiny. To vše je ohozeno do nekompromisně sportovního designu s pořádnou dávkou agresivního kukuče. Na váze ukázala R6 roku 2008 hodnotu 166 kg suché váhy. Příznivci vysokootáčkových supersportů se tedy podle všeho mají letos na co těšit, také my se těšíme, až se nové R6 budeme moci podívat na kobylku. 

Fotogalerie z představení R6 u MMB

 

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jakub Urban - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist