globalmoto_kveten




Voxan Nef-R 2009

Společnost Voxan představila nový roadster a ukázala, že svět designu rozhodně není uzavřená kapitola a stále se dá přijít s něčím novým a neokoukaným. Jen tvar předního reflektoru je asi těžké navrhnout tak, aby nepřipomínal jiný stroj? Proto Voxan sáhl k novému nápadu a umístil dva reflektory nad sebe.

Svérázná francouzská značka založená na litrovém véčkovém dvouválci vlastní konstrukce má od loňského roku zastoupení i na našem trhu. Její klenoty najdete vystavené v pražské prodejně a od léta by k nim měl konečně přibýt další nový model. Před třemi lety sice Voxan na pařížské výstavě představil prototyp velkého cesťáku GT (viz reportáž z Paříže), nakonec ale z tohoto nápadu sešlo a začala příprava nového roadsteru. Ten by měl již v červenci vstoupit na trh s cenovkou dvanáct a půl tisíce Eur. Není to málo, ale Voxany vždy byly exkluzivní stroje s puncem výjimečnosti a svérázným charakterem, jak jsem se mohl osobně přesvědčit při redakčním testu Voxan Café Raceru.
Ze stávající produkce Voxanu nový model Nef-R asi nejvíc navazuje na styl stroje Black Magic. Z technických parametrů se zatím pouze neoficiálně hovoří o výkonu přes 100 koní, který by tuto novinku mohl zařadit do hledáčku zájemců o něco výjimečného. Na trhu tak bude konkurovat především italským strojům Moto-Morini, Ducati či Moto Guzzi.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist