globalmoto_kveten




Exkluzivní Vespa 946 v ještě exkluzivnější verzi Christian Dior

Zdá se vám aktuálně prodávaná Vespa 946 (RED) za 270 tisíc příliš obyčejná? Přišetřete nějaké kačky a zapište se do pořadníku na verzi Christian Dior, která se má začít prodávat příští rok na jaře.

Nevíte už roupama, co by? Kupte si medvídka mývala, a když ani ten nepomůže, sáhněte po nějaké té jednostopé exkluzivitě. Třeba po Vespě 946, protože víc „háj-sosájety“ malý skútr s benzínovým motorem asi neseženete. Jestli nám běžná Primavera 125 za bezmála 120 tisíc přijde už celkem drahá, když jinak stylové městské osminky seženete o třetinu levněji, tak cenovku modelu 946 nepochopíte vůbec. Tady jsou veškeré technické údaje zbytečné, 946 nabízená od modelového ročníku 2013 byla, je a bude designovou lahůdkou, která nikdy nezestárne.

Samozřejmě že prodeje nejsou nikterak obrovské a už tak omezené množství bývá ještě dále rozmělňováno speciálními verzemi. Aktuálně se prodává verze (RED), z níž jdou nějaké kačky na boj proti AIDS, malárii a tuberkulóze a před pár dny koncern Piaggio oznámil novou limitovanou edici nazvanou Vespa 946 Christian Dior. Italská a francouzská legenda se spojily v jedno a jak říká tisková zpráva, obě značky propojuje „neochvějná touha inspirovat novou, světlou a kreativní vizi světa“, ať už to znamená cokoli. Spojuje je také rok založení, jak Vespa, tak Christian Dior mají ve svém rodném listě zapsaný rok 1946.

VIDEO

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Technické změny se samozřejmě nekonají, tady jde jen a pouze o vzhled. Ten vytvořila kreativní ředitelka dámské kolekce Dioru Maria Grazia Chiuri a asi není nutné zdůrazňovat, že tenhle skútr je ženský skrz naskrz. Na tohle si heterosexuální muž nesedne, pokud nemá opravdu hodně vyvinutý smysl pro sebeironii. Panely v krémově barvě jsou doplněny o zlaté prvky, ve spodní části najdeme černé proužky se jménem francouzské ikony a spodní část dvojmístného (asi aby manželka mohla vzít na nákup i kámošku, normálně jsou 946 jednomístné) sedla je doplněno o tradiční motiv Dior Oblique, jenž Marc Bohan stvořil již v roce 1967.

Ke skútru bude ve stejném designu i otevřená helma a na zlatém nosiči topcase ve formě kosmetického kufříku. A můžete vyrazit do Paříže. Nebo alespoň do Pařížské… Tedy až napřesrok, neboť „diorka“ se má začít prodávat až na jaře 2021, a to v buticích značky Dior nebo vybraných showroomech Motoplex patřících koncernu Piaggio.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Bogodar přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist