husqvarna_svartpilen_801_2




Triumph číslo 500 tisíc vyráží do světa

Britský Triumph žije v těchto dnech významnou událostí - z jeho výrobní linky sjel půlmiliontý kus, a to si říká o pořádnou oslavu! Triumph Speed Triple s výrobním číslem 500 000 tak dostal nové barvy a další exkluzivní doplňky a v jeho sedle vyrazil známý komik Ross Noble na propagační jízdu po Velké Británii.

Půlmiliontý vyrobený motocykl je výrazným milníkem v novodobé historii Triumphu. Ta se píše od roku 1990, kdy někdejší veleslavnou značku působící v letech 1885-1983 vydražil podnikatel John Bloor a vzápětí začal s jejím oživováním. Právě 500 tisíc vyrobených strojů hovoří o úspěchu jeho snah, a to i přesto, že továrnu v Hinckley zasáhl v roce 2002 obrovský požár, který Triumph na dlouhé měsíce zcela ochromil. I přes potíže ale výroba Triumphu stále rostla. A jak jinak oslavit 500 tisíc vyrobených strojů, než speciálním kusem letošní novinky, Speed Triplu?
Jelikož se už předem vědělo, že stroj č. 500 000 bude právě Speed Triple, designéři oslavence pořádně vyfešákovali. A nebyli by to hrdí Britové, kdyby tu nehrála prim kombinace červené, bílé a modré jako na vlajce Spojeného království, která se mimochodem objevuje naznačená na nádrži. Triumph je prostě Brit každým coulem! Představitelé značky se navíc chlubí, že barva a lak byly nanášeny novou technologií, která se od podzimu uplatní i u dalších modelů značky. Kromě slušivé barevné kombinace je půlmiliontý Triumph vybaven štítkem, krytkou zadní části sedla a spodním krytem motoru, které do ladné barevné vizáže Speed Triplu skvělě zapadají.

Video

Součástí oslavy půlmiliontého Triumphu je také propagační turné, které červenomodrý Speed Triple od tohoto úterý podniká po Spojeném království. Na turné ho v sedle doprovází populární komik Ross Noble, který cestu zaznamenává na Twitteru, kde mu také fanouškové píšou návrhy, kam by měl Ross se Speed Triplem přijet. Trasa turné je tak "interaktivní" a stále se mění. Jedinou jistotou je, že cílem Rossovy výpravy bude 1. července "Festival of Speed" v Goodwodu, kde bude půlmiliontý Triumph vydražen a výtežek aukce bude věnován nadaci Riders for Help, která pomáhá africkým lékařům, kteří se díky motocyklům z nadace dostanou k pacientům i v odlehlých oblastech. Pokud se vám Truimph líbí stejně jako nám, neváhejte a vyražte ve středu do Goodwoodu na aukci. Máte šanci nejen přispět na dobrou věc, ale také se stát majitelem tohoto parádního kousku, který tvoří milník v historii jedné z nejslavnějších značek!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist