yamaha_demo_tour




Tipy na zazimování motocyklu od Auto Kelly

S končící sezónou nastává období, kdy je nutné připravit jednostopý stroj na zimní spánek, aby byl na jaře včas připraven. Všechny potřebné produkty pro ošetření a dokonalou přípravu na novou sezónu najdete v nabídce Auto Kelly.

Mytí a konzervace jednotlivých částí:
Motocykl je třeba důkladně umýt a očistit od nánosu bláta, hmyzu, maziva ze řetězu a podobně. Zaschlé nečistoty mohou následně způsobit poškození laku, což je velmi nepříjemné a nežádoucí. Po umytí vysušte veškerou vlhkost a můžete se vrhnout na konzervaci jednotlivých částí stroje. Na jednotlivé povrchy naleznete v naší nabídce specializované přípravky pro ošetření plastů, hliníkových a chromovaných dílů a další. Následně je nutné promazat pohyblivé části, jako jsou ložiska, lanka, stojan, řetěz a podobně. Na závěr utěsněte výfuk prodyšnou tkaninou a motocykl přikryjte plachtou.

Provozní kapaliny:
Hlavní otázkou vždy bývá, zda měnit, či neměnit motorový olej. Doporučujeme provést tuto výměnu na podzim. Existují dva hlavní důvody. První důvod je více praktický a je jím menší návštěvnost servisů a tím pádem kratší čekací doba. Druhý je technický. V oleji se v průběhu sezóny usazují nečistoty, které se po usazení a jarním nastartování dostanou do oběhu. Starý olej také nemá tak dobré konzervační schopnosti. S výměnou oleje přichází na řadu i nový olejový filtr.
Palivovou nádrž naplňte až po hrdlo benzínem. V některých případech může docházet ke korozi a následnému ucpání palivového systému. Pokud máte karburátor, je vhodné z něj vypustit zbytky benzínu a vypnout jeho přívod.
Dle typu garáže je také nutné zohlednit použitou chladicí kapalinu. Výměnu brzdové kapaliny, u které je doporučeno měnit ji každé dva roky, necháme na vás, stejně jako výměnu oleje ve vidlicích, kde se doporučuje podobný interval. Samozřejmě je vše závislé na vašem ročním kilometrovém nájezdu.

Akumulátor:
Jedná se o nejdůležitější a nejcitlivější část motocyklu z hlediska péče během zimní přestávky. Pokud nemáte vytápěnou garáž, baterii vyndejte ze stroje a skladujte ji v místě, kde nekolísá teplota, je sucho a teplo. Je nutné udržovat ji v kondici, jinak ztratí svou kapacitu. Doporučujeme ji během zimy minimálně 2x nabít. Zvolte nabíječku dle typu baterie. U klasické zaplavené baterie dolijte destilovanou vodu v případě nízké hladiny elektrolytu. U baterií AGM, GEL a Li-Ion použijte pouze nabíječky vhodné pro daný druh. V případě, že baterie již ztrácí svou výkonnost, doporučujeme její výměnu. V naší nabídce naleznete veškeré dostupné typy.

Pneumatiky:
U pneumatik dodržujte tlak doporučený výrobcem. Pro jejich menší zatížení na stejné ploše po celou zimní přestávku zvedněte motocykl na centrální stojan. Pokud jím stroj není vybaven, použijte dle druhu motocyklu stojany pod zadní kyvnou vidlici a pod přední tlumiče nebo krk řízení.

Zabezpečení:
Jelikož v zimním období budete navštěvovat vaši garáž méně často, je vhodné zabezpečit motocykl před odcizením. Vhodné je použití řetězu, zámku na kotouč, alarmu a dalších bezpečnostních prvků.

Široký výběr náhradních dílů a příslušenství pro motocykly najdete na jenom místě na
e-shopu www.autokelly.cz. Stále více sortimentů zde má k dispozici filtr, který je v levém horním rohu. S jeho pomocí můžete snadno nalézt požadovaný produkt bez nutnosti dlouho listovat skrze více stránek. Se správným výběrem vám rádi poradí i na vice než 80 prodejnách Auto Kelly po celé ČR.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)




TOPlist