journeyman_brezen




Intermot SYM: nová cestovní třístovka CruiSym

Z Taiwanu se přijela do Kolína ukázat také nová modelová řada značky SYM, v čele s cestovně-sportovním maxiskútrem CruiSym. Další novinkou pro příští rok je stopětadvacítka Jet 14.

CRUiSYM

Hlavní novinkou taiwanské značky je velký cestovní skútr, v jehož designu se odráží sportovní prvky, a přední zobák dokonce odkazuje ke kategorii Adventure. CruiSym by měl být univerzál, určený nejen do městského provozu. O motoru se toho v oficiální zprávě výrobce moc nepíše - jen to, že se jedná o kapalinou chlazený jednoválec o objemu 278 ccm se vstřikováním paliva, splňující normu Euro4.

Podvozek stojí na kombinaci předního čtrnáctipalcového ráfku a zadní třináctky, kotoučové brzdy jsou opatřeny systémem ABS. Pod rozměrným sedlem se skrývá úložný prostor na dvě integrální přilby, který doplňuje přední schránka s USB konektorem na dobíjení. Velký přední plexištít je výškově stavitelný a chodidla lze opřít ve třech polohách - vodorovně na podlahu skútru, šikmo na přední plotny nebo je při akceleraci posunout směrem dozadu na hliníkové stupačky. Systém osvětlení kombinuje halogenové žárovky s LED diodami, zpětná zrcátka se dají sklopit pro snazší průjezd kolonou.

Jet 14

Pro ty, kdo cestují většinou po městě, nebo jim chybí řidičák na motorku, je určená stopětadvacítka Jet 14. Číslovka v názvu označuje velikost kol v palcích, přičemž čtrnáctky jsou ideálním kompromisem mezi obratností malých ráfků a jízdní stabilitou a komfortem větších kol. Skútr se bude vyrábět ve dvou verzích; s výkonnějším, kapalinou chlazeným jednoválcem a levnějším "vzducháčem". Z parametrů je však známá pouze hmotnost 122 kg, o výkonu tisková zpráva mlčí.

Z praktických prvků stojí za pozornost úložný prostor pod sedlem na jednu integrální přilbu, LCD přístrojový panel rozdělený do tří sekcí a široká podlaha bez středového tunelu, která usnadní nastupování. Přední kotoučovka a zadního buben jsou vybaveny kombinovaným brzdovým systémem CBS.

S menšími úpravami pro rok 2017 přichází také známý model Symphony 125 ve verzi EX.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist