globalmoto_kveten




Paříž: Helmy Shark

Na pařížské výstavě se prezentovala celá řada výrobců helem, mezi nimi ale vynikla hlavně domácí značka Shark, která předvedla dvě nové výklopné helmy a novou řadu SK Grand Urban otevřených helem do města a pro skútristy, ale také speciální helmu RS4 pro závodníky na motokárách.


Shark EvoLine

Základní koncept této helmy jsme už představili na počátku roku, až nyní však byla k vidění skutečná výrobní podoba. Evoline přináší všechny prvky, po kterých touží cestovatelé či motorkáři jezdící často po městě. Z vlastní zkušenosti vím, že výsuvná sluneční clona zpříjemní život každému jezdci s brýlemi, sklápěcí čelist zase zpříjemňuje komunikaci s okolím, ale i nasazování a sundavání helmy. Přední čelist Evoline lze navíc po vyklopení přetočit až dozadu a z helmy tak vytvořit model open-face, který třeba při projíždění městské zácpy hodně zpříjemní pobyt v helmě. Plexi přitom může zůstat na svém místě.


Osobně jsem z helmy měl po osahání vcelku dobrý dojem. Výklopná čelist samozřejmě nikdy nedosáhne tuhosti jednodílných integrálek, ale upevnění kloubu a celá konstrukce působí dojmem, že v případě nárazu alespoň něco vydrží. Bohužel na hlavě jsem helmu nevyzkoušel, ze stojanu se mi jeden výstavní vzorek sice podařilo sundat, ale všechno to byly jen velikosti S či M a větší zatím neměli, snad tedy za měsíc v Miláně. A nakonec ještě předběžný cenový údaj pro francouzský trh - 349E, tj přibližně 10tis korun, o hmotnosti se výrobce nezmiňuje.

Shark OpenLine

Dalším novým příspěvkem do rodiny klapaček je helma OpenLine, klasická výklopná helma s fixací přední části nahoře. I tento model ve vybaven výsuvnou sluneční clonou a stejně jako předchozí EvoLine je vyroben vstřikováním z termoplastu a vybaven kovovým zámkem vyklápění. Hmotnost 1550 gramů patří v této třídě k těm lehčím a cena by asi také mohla být nižší než u vlajkové lodi Evoline.


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • Nokamoto

    Oficiální importér motocyklového oblečení Clover, Bering, Segura a přileb Shark a zavazadlových systémů Bagster. Oficiální dealer motocyklů Honda a náhradních dílů. Servis motocyklů Honda.




TOPlist