globalmoto_duben_nolan




Kamerový systém na helmu Fusar Mohawk

Spousta z nás má na přilbě kameru nejen pro samotné uchování zážitků jízdy, ale také proto, že záznam se dá lehce použít jako důkazní materiál při šetření nehody. A právě zde přichází na scénu Mohawk - kamera, která umí víc než konkurence.

Už na první pohled Mohawk zaujme svým tvarem a systémem uchycení. Ten je mnohem více uzpůsoben použití na motocyklu než třeba známé GoPro. Svým aerodynamickým tvarem eliminuje šum a nárazy větru, ale hlavně daleko lépe vypadá a člověk se s tím necítí jaksi nepatřičně. A to by mohlo přilákat i ty zákazníky, kteří právě z estetických důvodů o kameře zatím ani neuvažovali.

Kvalita pořízeného videa dosahuje úrovně Full HD (1080p) a to jak při 30 snímcích za sekundu, tak i při 60 fps. Zpomalená videa tak nebudou problém. Mohawk samozřejmě umí i fotit, a to v rozlišení 12 megapixelů. Záznam se ukládá na microSD kartu a prohlížet svoje fotky a videa můžete jednoduše na svém smartphonu díky bezdrátové synchronizaci. Bohužel nemáme k dispozici informace o použité optice nebo čipu.

Díky propojení se smartphonem můžete jednoduše pořizovat momentky, a ty následně sdílet na sociální sítě. Ve speciální aplikaci je pak k dispozici RiderChat, služba, díky které můžete komunikovat s až 12 lidmi. Jste limitování pouze vaším datovým balíčkem. Služba jako vyřizování hovorů, poslouchání muziky nebo pokynů navigace jsou samozřejmostí.

V případě pádu se pak Mohawk chová jako černá skříňka. Integrovaný systém rozpoznání pádu zaznamená posledních 15 vteřin videa před pádem, pošle email, SMS a GPS data na vámi zvolené adresy. Pokud tak máte číslo na saniťáka, je to ideální kombinace. K dispozici je i bluetooth ovladač na řídítko, který značně usnadňuje ovládání. Pokud si Mohawk předobjednáte, dostanete jej zdarma.

Fusar zvolil trochu netradiční systém jak nalákat zákazníky. Systém předobjednávek totiž funguje tak, že zaplatíte 50 dolarů předem za to, že si budete moci Mohawk včetně ovladače koupit za zvýhodněnou cenu 250 dolarů (resp. 200 dolarů po odečtení zálohy). Standardní cena je pak stanovena na 500 dolarů.

Za příplatek je v nabídce je i bluetooth headset. Ceny to nejsou v porovnání s konkurencí nijak závratné, zvlášť ty pro předobjednatele, menší zádrhel nastává u data doručení. Distribuce je totiž plánována až na třetí kvartál roku 2016.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):



TOPlist