globalmoto_kveten




Nembo Super 32 - obrácený motor

Obrácená vidlice? Dnes už téměř standard. Ale obrácený motor? A ještě k tomu masivní tříválec o objemu 2 000 ccm a výkonem 200 koní? Proč ne! Showbike Nembo Super 32 bude k dispozici již letos.

V dnešní době je už dost obtížné přijít s novým motocyklem a zaujmout něčím neotřelým. Věřím, že konstruktér Daniele "Titus" Sabatini vás určitě zaujme se svým projektem Nembo Super 32.

Motocykl je unikátní svojí koncepcí uložení motoru. Pohonná jednotka je totiž obráceně, tzn. hlavy válců míří dolů. "Chtěl jsem postavit špičkový motocykl s velkoobjemovým motorem, který bude na první pohled zajímavý," řekl Sabatini. "Celý stroj bude poskládán pouze z kvalitních materiálů, jako je vysokopevnostní ocel a karbonové doplňky, aby celá konstrukce byla velmi lehká" dodává Daniele.

Dále majitel řekl, že koncepce invertovaných pohonných jednotek není z jeho hlavy a je dávno známá. Používala se např. v Druhé světové válce u bitevních letadel.

Zkušební prototyp je nyní vybaven tříválcem o objemu 1 814 ccm s výkonem 160 koní při 7 000 ot./min. Sabatini ale plánuje do sériové verze montovat tříválec s objemem 1 850 - 2 100 ccm, dle přání klienta. Výkon agregátu bude nastaven od 200 do 250 koní, odvozeno od objemu motoru a přání klienta. Přenos síly zajišťuje 6rychlostní převodovka a řetěz.
O odpružení se stará plně nastavitelný podvozek, vpředu s USD vidlicí s průměrem trubek 50 mm, vzadu s klasickou kyvkou a centrální tlumící jednotkou. Brzdy jsou od specialisty v oboru, firmy Brembo.

Během února a března 2011 budou probíhat finální testy prototypů. Daniele Sabatini už přijímá závazné objednávky a sériové kousky by se měly k zákazníkům dostat během letošního léta.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):



TOPlist