yamaha_demo_tour




MV Agusta F3 800 Ago jde do prodeje

300 kusů. Přesně tolik čítá limitovaná edice loňské novinky F3 800, kterou si MV Agusta připomíná úspěšnou éru 15násobného mistra světa Giacomo Agostiniho. Základ motorky je stejný jako u sériové F3 800, zájemci ale přesto získají víc než jenom specíální barevnou kombinaci. Ve výbavě speciální edice je přidaná elektronika, karbonové díly a kované ráfky.

Model MV Agusta F3 800 byl představen před necelým rokem, první zmínka o jeho limitované edici Ago se pak objevila na podzimní výstavě. Zevnitř mezi nimi žádné velké rozdíly nenajdete: Motor o objemu 798 ccm s maximálním výkonem 108,8 kW v 13 000 ot./min. a točivým momentem 88 Nm při 10 600 otáčkách hlídá propojený systém elektronických asistentů MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System). Ten by se neobešel bez plynu ride-by-wire, kde si jezdec dokonce může nastavit rozsah otočení mezi krajními polohami rukojeti. Ve výbavě nechybí ani tři přednastavené palivové mapy plus jedna "čistá", která je opět určena k nastavení samotným jezdcem. Podle továrny je u limitované edice vylepšená kontrola trakce s osmi stupni nastavení s možností úplného vypnutí. Z dalších asistenčních systémů tu najdeme rychlořazení EAS (Electronically Assisted Shift), závodní ABS nebo funkci RLM, která brání zdvihání zadního kola při prudkém brzdění.
Hlavní rozdíly oproti standardní verzi jsou patrné na pohled. Okamžitě zaujme červeno-bílo-zelená trikolóra, karbonové blatníky nebo zlatě lakované ráfky kol. V detailech pak najdeme originální doplňky jako páčky nebo stupačky. Nesmí chybět ani obligátní placka s pořadovým výrobním číslem, a v tomto případě ani vlastnoruční podpis mistra Agostiniho. Ten je jednak na nádrži, a také na certifikátu pravosti, který fabrika vystavila ke každému ze 300 vyrobených kusů.
Při ceně 23 990 euro nejde o zrovna nejlevnější motorku v dané kategorii, ale vášnivým sběratelům a fanouškům značky bude tahle cifra určitě připadat přijatelnější. První kusy už budou k mání za dva týdny.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist