ktm_unor




Motocentrum Vrbovka slaví 25 let existence

Psal se rok 1999, když se ve Vrbově ulici na pražském Braníku otevřelo nové motocentrum. Projekt s jednoduchým a trefným názvem Vrbovka měl od začátku jasný cíl – stát se velkým obchodním centrem pro motorkáře, kteří tak nemusí při shánění motorky, příslušenství nebo výbavy objíždět několik prodejců, rozesetých mnoho kilometrů od sebe.

Kapitoly článku

Původně otevřela v roce 1999 jen jedna, dnes vrchní budova. V ní se nacházelo výhradní zastoupení Yamahy. Podstatná byla výstavba druhé budovy, dokončená roku 2008, a následně i její rozšíření o prosklenou přístavbu, ve které se dnes nachází Honda – součást dealerství K2 Moto, které má na obchodních plochách Vrbovky největší podíl a zastupuje zde hned několik značek.

Dohromady má Vrbovka přibližně 4 200 metrů čistě prodejních ploch, zaplněných motocykly a příslušenstvím. Koncept motorkářských prodejen sdružených na jedno místo přitom není žádnou novinkou – ve světě je běžné, že se prodejny s motorkami i vybavením soustředí na jedno místo, čímž vzniknou obchodní zóny pro motorkáře často spontánně.

Vrbovka je v praxi také takovou obchodní zónou, jen na menší ploše dvou budov. Hlavní je zde šíře nabídky, a tedy i to, aby jednotlivé značky příslušenství a motorek neměly zdvojené zastoupení. Žádnou z nabízených značek tedy nenajdete u dvou prodejců zároveň a rozmanitost zboží je tím pádem maximální.

Po stránce příslušenství, oblečení a výbavy najdete na Vrbovce aktuálně obchody Yshop, Motoman, Motoshop Kamiš a nejnovějším přírůstkem je veliká prodejna českého výrobce 4SR, která otevřela loni. Nemalý podíl příslušenství ovšem najdete i u každého prodejce motorek – zde si přijdete na své i tehdy, pokud pokukujete po originálním oblečení motocyklových značek. Přehled zastoupených výrobců bot, přileb, bund, kalhot, kombinéz nebo rukavic by vydal na celkem slušnou excelovskou tabulku, ale zjednodušeně řečeno – není moc běžně dostupných značek, které by na Vrbovce neměly své místo. A patří k nim i pár nestandardních – v obchodě MR43 najdete třeba prezentaci českého oblečení Kalup.

A pak jsou tu samozřejmě motorky. Ve Vrbovce najdete dealerství značek Suzuki, KTM, Husqvarna, Yamaha, Honda, Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Kawasaki, Honda, a potom i obchod MR43, kde se Martin Rigó specializuje na Jawu, Zontes a UM, ale taky na Moto Morini, Bimotu a ojedinělé speciality jako je Brough Superior, Vyrus nebo Norton.

Samozřejmostí je též servisní zázemí – všechny velké značky zde mají autorizovaný servis a dohromady je na Vrbovce stabilně zhruba 15 mechaniků. Skrz sezónu pak prakticky nepřetržitě probíhají různé testovací akce a značkové dny u jednotlivých prodejců, takže když budete bedlivě sledovat jejich nabídku, můžete se přijít svézt na nejrůznějších strojích.

Vrbovka má ve světě českých motorkářů zkrátka svoje speciální místo, které buduje už čtvrt století. Ve dvou budovách je zde v nabídce nepřeberné množství značek motorek i příslušenství a servisního zázemí, čímž se soustředí všechny motorkářské potřeby na jedno místo. Navíc zde vždycky zaparkujete auto i motorku, a i když mají jednotliví prodejci otvíračku rozdílnou, přinejmenším každý všední den od 9 do 17 mají otevřeno všichni.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist