yamaha_demo_tour




Vychytané stojany od SEFIS moto

Neobejdou se bez nich servisáci ani silniční závodníci, ovšem své využití najdou v každé garáži, pokud na svém motocyklu nemáte centrální stojan. Řeč je o stojanech pod přední a zadní kolo. Možná se budete divit, co všechno se dá na takhle jednoduché pracovní pomůcce vymyslet, protože ty od české společnosti SEFIS moto jsou opravdu vychytané.

SEFIS moto nabízí přední a zadní stojany ve dvou modelových řadách: jako základní D20 a jako pokročilé D20U. Každá z variant má své silné stránky a rozhodně se nedá říci, že by „účko“ bylo vždycky na všechno lepší. V obou případech máte na výběr tři druhy, a sice univerzální přední stojan, přední stojan do krku řízení a univerzální zadní stojan. Plus si můžete ten zadní s předním do krku řízení koupit v cenově zvýhodněném setu.

Všechny stojany mají mnoho společných prvků. Především jde o stojany skládací – většina stojanů, které jsou na trhu, jsou dělané z jednoho kusu a jejich skladování nebo převoz dokáže člověku způsobit nejednu horkou chvilku. Stojany SEFIS moto dokážete jednoduše složit, takže mají na výšku pár centimetrů, což bez problémů dáte do kufru osobáku nebo zastrčíte za skříň. Ramena stojanu jsou na čepu a jsou zajištěna ve sklopené nebo vyklopené poloze masivním ručním šroubem. Dalším společným znakem je kvalitní zpracování, odolné tvrdé lakování a stabilní konstrukce, stojany jsou dimenzované až na hmotnost 200kg / 1 stojan (půlka motorky). Tedy pro motorky do 400kg.

Co dále všechny stojany spojuje? Že jsou univerzální, a to do té míry, že zadní stojan může klidně sloužit jako přední. Vše je jenom o zvolených adaptérech. Těch SEFIS moto nabízí hned několik druhů pro zadní i přední kola. A vlastně i ten přední stojan do krku řízení je jenom další nástavec. Mimochodem ten je výškově nastavitelný a dostáváte k němu pětici různě velkých adaptérů do různě širokých děr v krcích řízení, takže stojan potom bezpečně drží.

 

A v čem se stojany liší? D20 je klasika, vybavená kolečky pro snadné překlápění a případné popostrčení dopředu a dozadu. Kolečka jsou mimochodem kvalitní dvojitá na ložiskách a s vinylovým povrchem, mají navíc velký průměr, takže je manipulace komfortní. Modely D20U jsou unikátní tím, že se jedná o stojany pojízdné. Každý má zespodu čtveřici otočných menších koleček a hodí se hlavně do garáží a dílen s hladkým povrchem, kde můžete s motocyklem skvěle manévrovat i na malém prostoru – otočíte ho prakticky na pětníku, nebo v případě stísněných podmínek jej můžete třeba někam zastrčit, třeba když jej parkujete vedle automobilu v malé garáži. Zadní kolečka mají nášlapné brzdy, takže nemusíte mít strach, že by vám stroj někam odcestoval.

 

 

Poslední, avšak rozhodně ne malou výhodou stojanů SEFIS moto je jejich cenová dostupnost. Modely D20 začínají na 1490 Kč za univerzální přední nebo zadní stojan, ten přední do krku řízení stojí 2490 Kč a set předního do krku a univerzálního zadního vyjde na 3499 Kč. Modely D20U jsou potom o pouhých 200 Kč dražší (1690 Kč za přední nebo zadní univerzál, 2690 Kč za přední do krku řízení), cenově zvýhodněný set na přední a zadní kolo potom vychází na 3855 Kč.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • SEFIS Moto

    Jsme výrobce náhradních dílů a příslušenství. Děláme to, co nás baví. Naši práci děláme s maximálním nasazením, neboť chceme docílit dobře odvedené práce a mít kvalitní produkty pro Vás. Vaše spokojenost je na prvním místě. Těšíme se na Vaši přízeň, Váš tým SEFIS Moto. ...




TOPlist