globalmoto_duben_nolan




Doplňky a příslušenství na Motosalonu

Kromě obvyklých motocyklových značek se na výstavě Motosalon prezentovalo i veliké množství společností nabízejících doplňky, oblečení a prostě vše, co k motorkám patří. Pojdmě se alespoň ve střípcích podívat na to, co návštěvníky výstavy v Letňanech nejvíc zaujalo. Nebylo toho totiž málo...

Kapitoly článku

Wunderlich

V těsném sousedství našeho stánku sídlí dvorní tuner BMW, firma Wunderlich a Siebenrock zastoupená v ČR společností Carservis. Nejrůznější doplňky, určené k vylepšování bavoráků se prezentují na vyšňořených modelech R1200R a R1200GS. A co se nevešlo na motorky, to najdete ve vitrínách. Zajímavou atrakci tvoří nádherná Moto Guzzi SP1000 se sidecarem.


Blueknights

Na téma BMW navazuje hned na dalším stánku Motoklub 158 policejní verze motocyklu téže značky. Kromě něj můžete vidět celou flotilu dalších policejních motocyklů, od Hondy ST1300 Pan-European, přes Yamahy FJR1300A a FZ6Fazer, až po Guewer 406, který používá Městská Policie. Strážci zákona z Motoklubu 158 si na svůj stánek pro zpestření vypůjčili motocykl od svých kolegů z Belgie, a protože k němu mají k dispozici i stylovou uniformu, můžete si nanečisto vyzkoušet, jak probíhá silniční kontrola na belgické dálnici.

LS2

Výstavní plochu firmy ASP Group, která k nám mimo jiné dováží ze Španělska přilby LS2, lemují skleněné vitríny s kompletním sortimentem – od otevřených, přes integrální a odklápěcí, až po krosové modely. Zastoupení značky v závodech nevyšší světové úrovně připomíná podobizna Jakuba Kornfeila, který si přilbou LS2 CR1 Carbon chrání hlavu během závodů světového šampionátu kubatury 125 ccm.


Soutěž s Yamahou

V servisní kampani, vyhlášené společností Yamaha Motor Europe, vyhrál pan Kunc poukaz na zájezd do Norska, kde bude dva dny jezdit na sněžných skútrech a se psím spřežením. Soutěž probíhala ve všech Evropských zemích, kde má Yamaha zastoupení, a z každé z nich vyhrával jeden soutěžící. Stačilo jen nechat si provést servis na motocyklu během kampaně – v zimní sezóně. Pan Kunc si nechal udělat garanční prohlídku na svojí Yamaze R6 v servisu u dealera MMB, a byl jedním z šestnácti akčních zákazníků tohoto dealera. V ČR se zúčastnilo osmdesát soutěžících, ale v jiných zemích to byly i tisíce. Na zájezdu do Norska se český výherce potká s Polákem, Španělem, Rakušanem, Němcem, Portugalcem a dalšími výherci různých evropských národností.


SW Motech

Kromě standardní nabídky kufrů, zavazadel, tankvaků a dalších doplňků představili brněnští nové boční brašny na supersporty s odnímatelnou podpěrou, zadní kufry T-Ray s brzdovým světlem, alarmem a vnitřní výstelkou a inovované boční hliníkové kufry TraX. Novinkou je také systém upínacího bajonetu Bags connection, určený k montáži na zadní nosič, který majitelům poskytuje možnost upnutí buď na kotvu upevněnou kolem víčka nádrže, nebo na podobnou základnu dozadu na nosič.


Nokamoto

Firma z Hradce Králové prezentuje kompletní dovážený sortiment značky Clover, včetně nové řady textilního oblečení řady GTS. Na vtipně řešeném stánku jsou dále k vidění a vyzkoušení novinky z produkce francouzského výrobce přileb Shark – modely Vision-R, Race-R, Race-R Pro, a personál vás seznámí také s funkcí komunikační ho systému Sharktooth. Za zvýhodněné ceny můžete pořídit loňské top modely RSR2, RSI a RSF.


Mitas

Na Motosalonu nechyběl ani tradiční český výrobce pneumatik Mitas, které obouvají hlavně enduráci. Mitas představil pod označením E-10 zbrusu nový plášť pro velká cestovní endura, na jehož vývoji a testování se podílel kromě jiných i Jarda Šíma. Inovací prošly motokrosové pneumatiky Mitas Sport Extreme, jež jsou nyní k dispozici v dezénovém označení XT. A důkazem toho, že Mitas nezapomíná ani na silniční obutí, je dvojice nových plášťů H-16 a H-17, které vycházejí ze starších vzorků H-14 a H-15.


Nerve

Na výstavě se představila také společnost Nerve. Českotěšínská firma je nově dovozcem oblíbených přileb a brýlí Uvex, jejichž celá kolekce byla na stánku k vidění. Krom toho nabízí tato společnost také širokou paletu doplňků a oblečení zavedené německé značky Nerve.


Moton

Na své si u stánků přišli i ti nejmenší návštěvníci. Společnost Moton totiž kromě obvyklé škály motocyklových dílů a doplňků Ermax na nejrůznější značky motocyklů vystavovala a prodávala také dětská odstrkovadla Kiddi Moto. Nejeden malý špunt tak z výstavy neodcházel po svých, ale opouštěl ji v sedle dřevěného biku.


Speeds

Na stánku značky Kymco se krom obvyklých vozidel objevily i doplňky značky Speeds, které jsou zahrnuty do portfolia společnosti. V sortimentu Speeds bylo k vidění mnoho druhů rukavic nebo přileb, ale také akumulátorů, nabíječek, motocyklových plachet nebo nejrůznějších drobných tuningových dílů.


PSÍ Hubík

Český výrobce těchto špičkových motocyklových oděvů se prezentoval se svou nabídkou v Hale 2, kde se návštěvníci i zákazníci mohli seznámit s letošními novinkami. Tlumačovská firma má, tak jako každý rok, i pro letošek nachystáno širokou kolekci nových modelů bund, kalhot a kombinéz, které splňují ty nejvyšší nároky na bezpečnost i kvalitu. O kvalitě jejich produktů svědčí i to, že oblékají našeho jediného zástupce v MotoGP Karla Abrahama.


Paolo

V obvyklé záplavě nejrůznějšího příslušenství samozřejmě nemohlo chybět ani Paolo. V jeho nabídce najdete třeba boty XPD, kufry Kappa nebo řetězovky DID. Největší pozornost u Paola poutaly přilby Airoh, které na Motosalonu představily celou svou škálu, od krosových přileb (včetně repliky přilby motokrosového šampiona z Itálie Antonia Cairoliho) až po integrálky nejvyšší kategorie.


MMB

Mladoboleslavská společnost se v Hale 1 prezentovala velkým stánkem se širokým spektrem doplňků, oblečení, přileb a chráničů. Návštěvníky výstavy tak na stánku MMB zaujala třeba nabídka designově jedinečných přileb Marushin nebo pohodlných a špičkových rukavic Knox Handroid.




Oblečení MBW

V Hale číslo 1 jsme našli také prezentaci oblečení MBW. V sortimentu českobudějovické společnosti se pro letošní sezónu najde mnoho kožených i textilních novinek, mimo jiné textilní bundy Buddy a Verena nebo nebo kožené kalhoty Chris a Christina (dámská verze). 
Dle zájmu a reakcí zaujal návštěvníky Motosalonu také trenažér Harley-Davidson. Před Halou 1 si totiž návštěvníci mohli vyzkoušet, jaký to je pocit svézt se za ohlušujícího burácení na  tomto velkém americkém motocyklu. Nikoliv tedy v reálu, ale aspoň na motorce zajištěné ve válcích, na nichž se dala ručička tachometru vyhnat přes stovku.
Z dalších výrobců a vystavovatelů nesmíme v žádném případě zapomenout na GoldFren, který kromě obvyklých brzdových komponentů, mezi nimiž se pro letošek jako obvykle objevilo několik novinek, prezentoval i svůj brzdový systém pro čtyřkolky.
Brněnské Japaco zase kromě přileb Lazer představilo i nové oděvy s chladící, respektive zahřívací funkcí.
V domácích končinách stále oblíbenější výrobce Worker v Letňanech nemohl chybět a předvedl se se širokou škálou přileb, chráničů a oblečení. Pražský Enjoyride funguje kromě prodeje motorkového oblečení a doplňků také jako půjčovna motocyklů, a tak jste na jejich stánku stěží mohli přehlédnout monstrózní Triumph Rocket, který si rovněž můžete půjčit.
Stánek společnosti Barracuda Moto, výhradního dovozce doplňků Barracudamoto, hrál pestrými barvami tuningových dílů z italské prodkuce.
Bohatý sortiment všemožných  doplňků nabízí také  firmy Elit,  PP Tuning nebo ProoBikes.

No a nesmíme zapomenout ani na indické skútry LML. Pod touto značkou se totiž skrývají licenční skútry Vespa.
V záplavě doprovodných akcí pak zaujal už legendární cestovatel v jedné stopě Jarda Šíma, který své BMW F 800 GS přiveze z dlouhé cesty po Americe, nebo podobně zaměřený cestovatel Igor Brezovar - ten už má svůj stroj doma. 

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Bohumír Špaček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist