yamaha_demo_tour




Legendy letos chystají pavilon motocyklů a Motorkáři.cz budou u toho

Motoristická slavnost Legendy je jednou z největších akcí svého druhu v ČR. V prostorách pražského výstaviště v Holešovicích jsou každý rok vidět nová auta i legendární vozy všech etap vozy historie. A letos konečně přibudou ve větší míře i motorky, které dostanou svůj vlastní pavilon. A redakce Motorkáři.cz bude u toho!

Poznamenejte si do diářů víkend 27. až 28. května 2023. Právě tehdy se totiž otevřou brány Výstaviště Praha v Holešovicích, a stovky sběratelů a vystavovatelů předvedou svoje poklady. Dohromady bude k vidění přes 1 000 exponátů, ale samozřejmostí je i rozsáhlý doprovodný program, v rámci kterého se budou na pódiu střídat osobnosti motoristického světa.

Nás ale nejvíc zajímá velká novinka letošního ročníku, a sice chystaný pavilon motocyklů. Motorky byly vždy do jisté míry součástí Legend, většinou však pouze okrajovou. Letos dostanou svůj vlastní pavilon o rozloze 2 500 m2 a představí se zde hromada nejrůznějších strojů.
Ze značek, které přivezou na Legendy nové motorky, potvrdilo svojí účast třeba zastoupení Indianu, které na Legendy jezdí pravidelně. Dále nebude chybět Ducati, Aprilia, Piaggio, Triumph, Royal Enfield, Moto Guzzi, Zero nebo Jawa. Chybět nebudou ani čtyřkolky a bugy značek Polaris, Segway, TGB a dalších. Jedním z hlavních taháků je dále expozice pražského dealera MR43, jehož portfolio zahrnuje spoustu exkluzivit.

Naživo tak bude k vidění třeba Bimota KB4, kterou aktuálně sedlá v redakci Zajoch, potom dva stroje od Brough Superioru, šestiválcový Horex VR6, novodobý kus historie Egli-Vincent by Godet nebo naopak sci-fi italský Vyrus 987.

Aby toho nebylo málo, objeví se v pavilonu taky tři velmi exkluzivní stroje, které v Česku ještě nikde k vidění nebyly. První je originální motorka z královského šampionátu MotoGP, která se koncem sezóny 2021 loučila s Valentinem Rossim! Na kanárkově žlutém Ducati Desmosedici GP19 tehdy startoval Luca Marini.

A zastavit se můžete i za námi! Stánek Motorkáři.cz bude hned u vchodu do pavilonu motocyklů. Na místě si můžete koupit nezbytné doplňky jako jsou trička, kšiltovky, mikiny, plecháčky, nákrčníky a další věci s logem Motorkáři.cz. Budeme se na vás těšit!

Jak v sobotu 27. května, tak i v neděli 28. května otevřou Legendy svoje brány v 9:00. V sobotu je otevřeno až do 20:00, v neděli potom do 17:00. Základní vstupné vyjde na 600 korun, studenti, senioři a ZTP platí 300 korun, děti od 6 do 15 let 100 korun.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist