husqvarna_svartpilen_801_2




Osmistovkový Duke od KTM je na cestě

V současnosti oblíbená kategorie lehkých naháčů, vybavených motory o objemu 800 ccm, bude mít dalšího rváče v ringu. Svojí troškou přispěje rakouská KTM, která chystá oblíbeného Duka, vybaveného právě novým motorem s osmi sty kubíky.

Podle německého magazínu Motorrad je motor absolutní novinkou, která nemá základ v žádném jiném agregátu ze současné produkce. Motor by měl mít solidní výkon okolo 110 koní a motorka jako taková se s hmotností vejde bohatě pod 200 kilogramů. Tyto základní údaje naznačují slušnou dynamiku, okořeněnou ještě kompletním podvozkem WP a brzdami Brembo. S takovou výbavou se bude moci Duke směle vydat proti konkurentům v podobě MV Agusta F3 800 a Brutale, či proti chystanému novému Triumphu Street Triple.Je navíc poměrně jisté, že nový motor nezůstane pouze u Duka, ale KTM jej nabídne i v dalších modelech. Některé zdroje hovoří dokonce o vyřazení stávající 990 Adventure, která by byla nahrazena právě osmistovkovým cesťákem s nižší hmotností. Takový stroj by potom trochu zatopil nové Africe od Hondy.
První fotografie nového Duka už jsou na světě, nicméně jedná se o špionážní fotky zatím zamaskovaného testovací prototypu (alespoň, že nejsou pořízené bramborou). První oficiální obrázky, a tím samozřejmě i vzhled nové motorky, měli bychom mít v rukou ještě před koncem letošního roku.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist