yamaha_demo_tour




Novinky KTM v roce 2012

Můžeme se těšit na Super Duke 1200 nebo na malé a velké cestovní enduro Adventure.

Redaktoři z holandského magazínu Nieuwsmotor byli na návštěvě centrály KTM v rakouském Mattighofenu a během rozhovoru s Robertem Prielingerem, šéfem divize silničních motocyklů, zjistili a odtajnili řadu zajímavých věcí.
Dle Prielingera si KTM pro rok 2012 připravuje řadu novinek. První z nich bude silnější "Velký vévoda", Super Duke 1200. Podle čísla je jasné, že ikona mezi streetfightery dostane motor ze supersportovní RC8 R. Dvouválec do V bude v novém Super Dukovi naladěn někde okolo 150-160 koní, aby se dotáhl na evropské konkurenty, jako je Ducati Streetfighter (155 k) a Aprilia Tuono V4 R (162 k).
KTM Super Duke 1200 bude prošpikován moderní technikou a elektronikou, ve výbavě nebude chybět sportovní ABS, kontrola trakce a elektronický plyn ride-by-wire. Z toho se dá odhadnout, že by naked bike mohl dostat dnes už stále běžnější možnost volby palivové mapy, ale tato informace zatím potvrzena nebyla.

Další novinkou by měla být nová generace cestovního endura Adventure 1200. Obdobně, jako u Super Duka, i zde se plánuje upgrade motoru z 1 000 ccm na 1 200 ccm. Úsporné rozpočty jsou jasně zřetelné, v plánech KTM je asi jen výroba dvanáctistovky a od litrové kubatury se zřejmě postupně ustoupí. Pro bikery, kteří budou chtít lehčí a obratnější cesťák, se připravuje nový Adventure 700. V tomto případě asi nechce KTM zaostat za konkurencí od BMW, kde je v nabídce F800GS a R1200GS.
Po letošním představení KTM Duke 125 je v plánu i verze v kubatuře 250 ccm, o které jsme vás informovali již koncem minulého roku. Všechny novinky by se měly veřejnosti představit na světových podzimních výstavách.
Pozn.: Fotografie jsou pouze ilustrativní (KTM Super Duke 990, 990 Adventure a Duke 125)

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist