yamaha_demo_tour




Husqvarna TC300 Factory Racing - první Huska pod křídly KTM

O uplynulém víkendu byla v Německu představena první nová Husqvarna od převzetí značky firmou Pierer Industries AG, kterou vlastní nejvyšší šéf KTM Stefan Pierer. Oficiální prezentace modelu TC300 Factory Racing proběhla na Motokrosu národů v Teutschenthalu, novináři včetně zástupce naší redakce se na ní poprvé budou moci svézt už příští týden.

Když značku Husqvarna začátkem roku koupil od BMW majitel KTM Stefan Pierrer, nebylo vůbec jasné, jaký osud ji čeká. Mluvilo se dokonce o ukončení výroby, což by vzhledem k silnému postavení rakouské firmy na off-roadovém trhu nebylo nic překvapivého. Teď ale situace vypadá úplně jinak, protože Husqvarna představila zbrusu nový model, vyvinutý speciálně pro nově vzniklou třídu Mistrovství Evropy - dvoutakty do 300 ccm .
Motorka, která se poprvé ukázala veřejnosti v Teutschenthalu vychází z modelu TC250, přestrojeného na zdvihový objem 300 ccm pomocí kitu, který bude brzy v nabídce speciálních závodních dílů Husky Power Parts. Kromě oficiální grafiky týmu Husqvarna Factory Racing zdobí novou Husqvarnu řada technických vylepšení, jako například karbonový podsedlový rám, kompletní výfuk Akrapovič, náboje kol a můstky vidlic vyráběné na CNC, nebo odpružení WP.
Husqvarna má v plánu aktivně podporovat jezdce v seriálu European Motocross 300 ccm, a celkově chce dosáhnout větší popularity dvoutaktních motorů.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist