husqvarna_svartpilen_801_2




Z garáže Hondy vyjíždí inovovaná Forza 125

O úspěchu Forzy svědčí její prodeje. Od představení v roce 2015 se prodalo přes 30 000 kusů, a protože chce výrobce v úspěšných prodejích pokračovat, představuje inovovaný model. Základní kameny zůstávají stejné, inženýři se zaměřili na úpravy v oblasti designu a zvýšení praktičnosti a komfortu.

Kapitoly článku

Pro jistotu si ten základ připomeňme. Čtyřventilová stopětadvacítka má maximální legislativně možný výkon 11 kW a točivý moment 12,5 Nm. Podle továrny slibuje nízkou spotřebu 2,3 litru na sto kilometrů a dojezd 500 km na jednu nádrž. S tím skútru pomáhá i systém Idle Stop, čili start stop systém známý především z aut. Podvozek tvoří ocelový rám s 33mm přední vidlicí a dvěma zadními tlumiči s nastavitelným předpětím. Pohotovostní hmotnost celého skútru je 162 kg. Teď už se ale pojďme podívat, co je nového.

Malá Forza se dočkala drobných kosmetických úprav své kapotáže, které nyní dominuje přední elektricky nastavitelný štítek. Podle potřeby ho můžete zvyšovat nebo snižovat v rozmezí 140 mm jednoduše pomocí tlačítka na levém řídítku. Součástí vylepšeného vzhledu jsou i nové LED blinkry, nyní touto technologií disponují všechna světla.

Z druhé strany plexi štítu najde řidič upravené analogové přístroje s větším displejem a bohatším množstvím zobrazovaných údajů ve třech režimech (počítadlo kilometrů, zbývající dojezd a aktuální spotřeba paliva; denní počítadlo kilometrů, průměrná spotřeba a čas jízdy; nebo okolní teplota a informace o stavu baterie).

Velmi sledovaným údajem je u skútrů objem zavazadlového prostoru a tady Honda boduje. Z původních 48 litrů se zvětšuje na 53,5 litrů, takže se pod sedlo vejdou v pohodě dvě integrálky a ještě nějaké drobnosti. Klíče, telefon nebo třeba lahev s vodou pojme uzamykatelná schránka v levé části kapotáže, kde je také 12V zásuvka. Komu by to nestačilo, má možnost sáhnout po volitelném 45 litrovém vrchním kufru, ke kterému člověk nepotřebuje klíč. Skútr je totiž vybavený inteligentním klíčem Smart Key, ten stačí mít v kapse a kufr se, stejně jako celý skútr, zamkne při oddálení jezdce od stroje. Tlačítko pro otevírání kufru najdete na spodní straně a samozřejmě zůstává možnost odemykání klasickou cestou klíče v zámku.

Forza 125 také rozšiřuje paletu dostupných barev. Nově můžete skútr pořídit v barevných kombinacích matná červená metalíza / černá perleťová a matná bílá perleťová / matná šedá metalíza.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 33 Kč od 11 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Kitko přispěl 3 Kč
callowsick přispěl 3 Kč
Predátor přispěl 3 Kč
african. přispěl 3 Kč
edastin přispěl 3 Kč
BaRT_Czech přispěl 3 Kč
Petrolhead přispěl 3 Kč
Začátečník01 přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Kukikuca přispěl 3 Kč
crhy1 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist