yamaha_demo_tour




Nové Harleye už jsou tady!

Ještě jsme se nestačili po návratu z Kolína pořádně rozkoukat a vstřebat všechny novinky, a Harley už vystavuje modely 2013 v Čechách. Dnes začíná na všech dealerstvích akce Open House, kde si zájemci mohou nové Harleye nejen prohlédnout, ale také vyzkoušet.

Kapitoly článku

Harley má pro oficiální představování novinek nastavený trochu jiný harmonogram než evropské a japonské značky, takže o modelech H-D 2013 už se psalo pár týdnů před Intermotem. Příští rok je pro americkou legendární firmu obzvlášť významný - velkolepé oslavy budou doprovázet 110. výročí ode dne, kdy byl v Milwaukee vyroben první motocykl Harley-Davidson. Tenhle historický milník si příznivci značky mohou připomenout zakoupením některého z modelů speciálních limitovaných edicí, které jsou na probíhající výstavě v Kolíně samozřejmě k vidění.
Prohlédnout si je naživo ale můžete i mnohem blíž, protože většina z nich už stojí na českých show-roomech, a Harley právě dnes rozjíždí akci Open House. My jsme se byli podívat na nové Harleye jak na výstavě Intermot, tak i u nejstaršího pražského dealera H-D na Šalamounce.
Tam už od včerejška stojí hnědo-černý výroční Fat-Boy, třpytivý Sportster Seventy-Two ve speciálním laku Hard Candy Custom a vyzdobený řadou doplňků, nebo nový Sportster Custom, rovněž v jubilejním provedení. Naší největší pozornost mezi novinkami 2013 v Kolíně vzbudil Softail Breakout CVO a zjevně jsme nebyli sami, koho tenhle nádherný kousek zaujal. Poptávka zákazníků je tak vysoká, že se Breakout nestíhá na prodejnách ani ohřát, a proto ho v ČR zatím neuvidíte - pokud tedy náhodou někde nepotkáte majitele prvního dovezeného kusu. Ve fotogalerii ale přinášíme spoustu obrázků.
Kromě výročních modelů bude Harley se svými fanoušky slavit narozky pochopitelně také na mejdanech u piva a dobré muziky. Celkem se během příštího roku uskuteční dvanáct výročních srazů po celém světě, a začíná se už v únoru na National H.O.G. Rally v indickém městě Goa. Maratón oslav nevynechá žádný obydlený kontinent , ale nejbouřlivější atmosféra se očekává na párty přímo v Milwaukee, kde si účastníci rezervují ubytování na konec srpna příštího roku už teď. Pro Evropany vyvrcholí oslavy 110. výročí megasrazem v Římě o něco dříve, ve dnech 13.-16. června 2013. Požehnání vybraným 1400 motocyklům přímo na svatopetrském náměstí přislíbil sám papež Benedikt XVI, kterému značka Harley-Davidson není úplně cizí. Před pár dny symbolicky požehnal dvěma nádržím, z nichž jedna zůstane spolu s motorkou v muzeu H-D a druhá půjde s dalším Harleyem do dražby pro charitu. Podrobnější informace ke všem dvanácti výročním akcím najdete na webu.
Výročí slaví nejenom motorky, ale také další neodmyslitelná součást kultu značky. Před sto lety, když byl vyroben první svetr s logem H-D, asi nikdo netušil že se kolekce značkového oblečení časem rozroste do takových rozměrů, a stane se součást životního stylu tolika lidí. Dnes už se dá s logem Harley-Davidson koupit - kromě motocyklového vybavení - téměř cokoli, od spodního prádla až po zimní klapky na uši. A ke kulatému jubileu samozřejmě nesmí chybět ani výroční kolekce, která se na pulty dostavá už teď, aby bunda, tričko, nebo zmíněná ušanka mohly dělat radost pod stromečkem.


Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist