husqvarna_svartpilen_801_2




Harley-Davidson pro rok 2007

Američané pro rok 2007 pro příští sezónu připravili nový velkoobjemový motor a několik nových modelů.


Napřed k novému motoru - původní motor Twin Cam 88 - 1450 ccm bude ve všech modelech řady Dyna, Softail i Touring nahrazen novým silákem Twin Cam 96/96B o objemu 1584 ccm a doprovodí jej také šestistupňová převodovka Cruiser-drive.
Motor bude poskytovat o 19 procent vyšší krouťák a vyznačovat se větší plynulostí nástupu. Kromě převrtání nové véčko oproti předchůdci údajně obsahuje 700 nových dílů, mezi které patří také nová vyvažovací hřídel, která má vyrovnat až 90 procent primárních vibrací.
Inovované jsou také systémy sání a výfuku, díky kterým výrobce slibuje kromě zlepšení výkonových parametrů a splnění evropských hlukových a emisních norem také ještě vytříbenější zvuk!
Nová převodovka je upravená pro vyšší krouťák a převodové stupně 2-4 jsou o něco protaženy, aby lépe umožňovaly poklidnou jízdu na nižší otáčky.

VRSCDX Night Rod Special


Černý krasavec Night Rod se po loňském úspěchu dočkal speciální verze. Černě lakovaný motor 1130 ccm Revolution dodává 121 koní a 108 Nm krouťáku. Vedle něj byla představen také limitované edice VRSCX jako oslava vítězného týmu v seriálu dragsterů Harley-Davidson Screamin' Eagle/Vance&Hines NHRA Pro Stock Motorcycle Racing Team.


FXSTC Softail Custom


Řada Softail s novým motorem obdržela nový přírůstek vyvedený striktně jako chopper s dlouhými řidítky. Ale prý je orientovaný i na jízdu ve dvou, proto ta opěrka vzadu.


FLSTF Fat Boy


Fat Boy podstoupil značné změny v podobě zadní pneu 200 mm, zajímavých plných disků kol a nového zadního blatníku.


FXDC Dyna Super Glide Custom


Na tomto chopperu přibylo chromu a radikálních prvků ve stylu "Kapitán Amerika".


Sportster


Řada Sportster dostala nové elektronické vstřikování ESPFI, nový tvar řidítek a budíků a kromě dalších drobností také navýšení výkonu ve středních otáčkách pro modely XL 883. Protože řada Sportster oslaví 50 let od svého vzniku, připravila továrna omezenou sérii XL50 v počtu asi 2000 kusů. Ty se budou vyznačovat černou metalízou se zlatými prvky, pro pohon bude samozřejmě použit větší z motorů - V-Twin 1200 ccm.


Kompletní specifikace najdete na adrese harley-davidson.com

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist