yamaha_demo_tour




S vlastním stylem. Novinky 2024 švédských značek Halvarssons a Lindstrands

Bezpečnost díky komfortu, tak zní známé heslo obou skandinávských značek, tedy Halvarssons i Lindstrands, které patří pod jednu střechu. Vlastně jde spíše o dvě řady než dvě samostatné značky, které se skvěle doplňují. A pro letošní rok mají obě spoustu zajímavých novinek.

Ač Halvarssons s Lindstrands nepatří mezi ty notoricky známé motorkářské oděvní značky, protože nešijí produkty ani pro MotoGP, ani pro motokros, na trhu mají své pevné místo. A už hodně dlouho. Kořeny sahají až do roku 1891, to byla založena Lindstrands, ovšem to ještě motocykly neexistovaly, natož oblečení pro motorkáře. To u značky Lindstrands přišlo až v 50. letech, kdy se zde začaly šít motorkářské boty. To už se ale ve stejném městě, které se jmenuje Malung, od půlky minulé dekády vyrábělo motocyklové oblečení pod značkou Halvarssons, což byla firma čtyř členů rodiny Halvarssonů – do 80. let pouze kožené, poté i textilní. Postupem času se obě značky spojily pod jednu střechu, dnes patří pod skandinávský gigant Duell a každá si jde svou cestou, přičemž se skvěle doplňují. Halvarssons, to je turistická prémiovka se špičkovými technologiemi i materiály, s čistým umírněnějším designem, zaměřená na náročnější a trochu starší klientelu, která brázdí svět na motocyklech kategorií adventure či cruiser. Proti tomu Lindstrands je značkou více orientovanou na mladé, kromě cestovatelských kompletů nabízí i sportovní bundy a kalhoty a nechybí jí ani vyloženě entry-level modely. Oblečení obou značek je vzájemně kompatibilní (můžete kombinovat bundy s kalhotami, to samé platí pro chrániče), máte na něj tříletou záruku a vždy víte, že je výsledkem švédské svědomitosti a že můžete počítat se správnými materiály, skvělým střihem a kompletní certifikací, často s nejvyšším možným hodnocením AAA. Pro letošní rok zařadily obě značky do svých kolekcí pěknou řádku novinek, tak si některé z nich pojďme představit.

Halvarssons Holmen

Stylová městská bunda, která se nejlépe hodí pro naháče, cruisery či maxiskútry a vypadá skvěle s jakýmkoli typem kalhot, ať textilními, koženými nebo džínami. Jde o textilní bundu se zajímavým designem, která kombinuje klasickou tkaninu s voskovaným povrchovým materiálem a díky vyjímatelné nejpokročilejší funkční membráně Dryway+2.0 nabízí skvělou odolnost proti vodě a zároveň se v ní nepotíte. Tahle membrána má totiž špičkové parametry, vodní sloupec 10 000 mm a prodyšnost 30 000 g/mm/24 h. V horkých dnech přijde vhod otevíratelné hrudní i zádové větrání, při pádu zase zesílení ramen a loktů speciálním materiálem Hi-Art nebo nastavitelné ramenní a loketní chrániče Level 2, také má velmi vysoké hodnocení bezpečnosti AA. Bundu si můžete vybavit i zádovým nebo hrudním chráničem. Bunda Holmen se nabízí v hnědé nebo šedé barvě za 8290 Kč, velikosti jsou od 48 do 62.

Halvarssons Sandtorp

Pod tímhle označením se ukrývá kožená bunda i kalhoty, obojí vyrobené z kozinky. Tenhle komplet je o 40 % lehčí než oblečení z běžné hověziny, a přesto dosahuje certifikace úrovně AAA, což je u kozí kůže velmi nezvyklé. Ovšem může za to u bundy opět zesílení patentovaným materiálem Hi-Art na ramenou a loktech, stejně jako použití Level 2 chráničů tamtéž; příprava na hrudní či zádový chránič také nechybí. Bunda stojí 11 290 Kč a nabízí se v hnědém nebo černém provedení, uvnitř má bavlněnou podšívku a dlouhý zip na sepnutí se stejnojmennými kalhotami. Ty stojí 8690 Kč, jsou černé a též disponují hodnocením AAA, nastavitelné chrániče kolenou a boků jsou opět Level 2. Prostě stylová topovka. Rozsah velikostí je u bundy 48-64 a u kalhot 46-52.

Halvarssons Arvika

Ač si teď jaro vzalo oddechový čas a na nějakou dobu vrátilo žezlo zimě, už jsme letos poznali, co to je vedro. A až udeří znovu, v bundě Arvika budete připravení. Tvoří ji vlastně spousta větracích panelů sešitých dohromady, pokud bychom to řekli s hodně velkou nadsázkou. V téhle bundě vám vedro opravdu být nemůže. Ale nemusíte mít obavu, na bezpečnost se zde nerezignovalo, i tady můžete počítat s certifikací AA, chrániči Level 2 nebo Hi-Artem na exponovaných místech. Navíc pod Arviku si můžete obléci i airbagovou vestu. Bunda se dělá v pánské i dámské verzi, loni mělo premiéru čistě bílé provedení, od letoška je k dostání také v podstatně praktičtější šedé. Cena je 6490 Kč, pánské velikosti od 46 po 66, dámské od 34 po 46.

Halvarssons Alfta

Tohle je z úplně opačného konce. Bunda Alfta není vysloveně motocyklový oděv, je to civilní zateplená velmi lehká bundička, která se krásně vejde pod motorkovou bundu jako spodní vrstva, anebo ji můžete nosit po městě samostatně. A je větruodolná. Stojí 2290 Kč, prodává se v unisex provedení ve velikostech od S po XXXL.

Lindstrands Lomsen

U značky Lindstrands vyslyšeli volání trhu a přišli letos s novou řadou Entry-level modelů, které jsou dostupné i ve velikostech až do 10XL! To platí i pro bundu Lomsen, která se nachází zhruba ve středu této nové řady a je dostupná velikostech od čísla 46. Jde o textilní středně dlouhou cestovní bundu s membránou Dryway a vyjímatelnou zateplenou vestou. Pokud naopak udeří vedra, přijde vhod množství větracích otvorů na břiše i hrudi. V pase a na pažích jsou stahovací prvky, chrániče mají úroveň Level 1 a celkově disponuje bunda certifikací AA. Nabízí se v černém, černo-šedém a černo-žlutém provedení, černá je k dispozici také v dámské verzi (ta má rozsah velikostí 34-50). Ve všech případech za bundu Lomsen zaplatíte 4690 Kč.

Lindstrands Borgvik

K bundě Lomsen se ideálně hodí další novinka, a tou jsou textilní kalhoty Borgvik, opět z nové řady Entry-level produktů. Ty jsou dostupné pouze v černé barvě, mají též membránu Dryway a odnímatelnou termopodšívku, stejně jako větrací otvory, chrániče Level 1 a certifikaci AA. Kalhoty stojí 4490 Kč a jsou v nabídce ve spoustě velikostí, pánské v 18 a dámské ve 14. To proto, že kromě standardního střihu je zhruba polovička ve zkrácené variantě nazvané D, která je kratší o 5 cm a v pase rozšířená o 9 cm oproti standardu.

Džíny Halvarssons Nyberg a Rogen

Standardní a zkrácené verze najdete také u dvou nových řad motocyklových džínů Nyberg a Rogen, které spojuje použitý materiál a rozděluje střih. Rogen jsou klasické rovné kalhoty v modré barvě, zatímco džíny Nyberg mají slim střih a černou barvu. V obou případech můžete počítat s civilním vzhledem, žádné dramatické strečové panely se tu nekonají. Co je hodně zajímavé, je použitý materiál, aramidová vlákna jsou totiž vetkaná přímo do denimu, takže tyhle džíny jsou jednovrstvé, odpadá ta protivná vnitřní kevlarová podšívka. Chrániče na kolenou a bocích nesou označení Level 2, certifikace je nejvyšší možná AAA. Jak džíny Nyberg, tak Rogen stojí 4990 Kč a dělají se v pánské i dámské verzi.

Džíny Lindstrands Lejen a legíny Lindstrands Marieberg 

Denimové kouzlo najdete i u značky Lindstrands, přičemž džíny Lejen jsou také jednovrstvé, ovšem v tomto případě přiznaně motorkářské, když mají pružné panely na kolenou a zádech. Můžete si vybrat z modré nebo černošedé barvy a pánské nebo dámské varianty, stupeň ochrany je AA a zaplatíte za ně 4690 Kč. Jen a pouze dámskou verzí motocyklových kalhot jsou netradiční legíny Marieberg, aramidové vyztužené (podšívka je až po kotníky) super měkké legíny s vysokým elastickým pasem a nastavitelnými CE certifikovanými chrániči kolen Level 2, které lze vytáhnout z vnější strany, např. při procházce městem.

Rukavice Halvarssons Flon, Tihola a Duved

Značka Halvarssons má v nabídce i menší kousky, mezi které patří třeba rukavice. A tady máme hned tři novinky. Extra teplé tříprsté Duved si pořídí ti, kdo jsou hodně náchylní na prochladnutí. Jsou vyrobené z kombinace kozinky a textilu, mají zesílení Hi-Art na dlani a konce prstů s materiálem Nudud, abyste mohli ovládat dotykové displeje. Zateplení je řešeno izolací Innoborne, která dokáže udržet teplo déle než vlna, rychle schne a odvádí vlhkost od těla, proti vodě je tu membrána Dryway+ a uvnitř rukavic je také technologie Skinfit XTR, která zajišťuje, že se podšívka nevytahuje při stahování rukavic z rukou. Duvedy jsou v osmi velikostech a stojí 2990 Kč. Technologicky hodně podobné jsou rukavice Tihola, což jsou též zimní rukavice, ale s tradičním počtem prstů, za které zaplatíte stejně jako za Duvedy. Za pár týdnů už se vám ale mnohem více budou hodit rukavice Flon za 2490 Kč, což jsou krátké odvětrané rukavice z kozí kůže s tvarovanými chrániči kloubů a tenkou podšívkou. Také tady najdete technologie Nudud a Hi-Art.

Textilní komplet Halvarssons Mora+Malung a rukavice Ljusdal

Tyhle tři věci nejsou nové, ovšem na závěr je musíme uvést, protože jde o to nejlepší, co značka Halvarssons nabízí, a zároveň to byly i nejprodávanější produkty na letošním Motosalonu. Je vidět, že český zákazník jde po kvalitě, za kterou neváhá zaplatit - bunda Mora vychází na 17 490 Kč, kalhoty Malung na 12 990 Kč. Zatímco kalhoty jsou k dostání pouze v černé barvě, u bundy máte na výběr ze tří, čistě černé, modro-černé a zeleno-černé. Tady je všechno top, čili vnitřní podšívka z Outlastu, membrána Dryway+2.0, nubuková kůže na zesílení ramen a loktů či kolen, chrániče Level 2, certifikace AA, bohatá ventilace, spousta velikostí, prostě nač si vzpomenete. Ovšem pro pozorné čtenáře našeho webu tenhle komplet není neznámý, už od loňska ho má v parádě kolega Zajoch a své zkušenosti vám předal už v tomto článku. Ovšem rukavice Ljusdal ještě neznáte. Jde o špičkový touringový model z kombinace kozinky a textilu, s membránou Dryway+, materiálem Outlast, podšívkou Innoborn a stahováním WindWire pro perfektní usazení na ruce. Dostupné jsou v 10 velikostech za 3490 Kč.

​​

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)




TOPlist