husqvarna_svartpilen_801_2




Koncepty Ducati Scrambler oceněny na prestižním festivalu

Concorso d’Eleganza Villa d’Este je každoroční exkluzivní přehlídka designu starých aut a motocyklů, a také skvělá příležitost pro představení nových konceptů. Ducati na břehu italského jezera Como letos ukázala dva koncepty svého Scrambleru, a slavila úspěch před odbornou porotou i veřejností.

Koncept Café Racer, který je mnohem víc futuristický než sériový Scrambler Café Racer, se stal absolutním vítězem kategorie Motocyklový Design – koncepty a nové prototypy. Dílo designového centra Ducati s širokými drátovými koly a minimalistickou zadní kapotáží navazující na nádrž získalo také ve veřejném hlasování cenu Villa Erbac.

Produkční Scrambler Desert Sled se stal základem druhého konceptu, jenž obsadil v kategorii konceptů a prototypů třetí místo. Také tento prototyp vypadá díky úpravám, jimž dominuje hliníková nádrž, o dost moderněji než sériový model.

Ceny převzal ředitel Designového centra Ducati Andrea Ferraresi se slovy: “Jsem nesmírně pyšný že jsme dosáhli takového úspěchu, a to především proto, že ostatní prototypy v soutěži byly opravdu nádherné. Mezi všemi skvostnými motocykly se lidem nejvíc líbil právě náš Café Racer, a získal od nich cenu Villa Erba.”

Ducati si tedy z festivalu Concorso d’Eleganza Villa d’Este odvezla dvě pódiová umístění - první a třetí cenu. Mezi ně se vklínila Husqvarna se svým konceptem Aero, který byl poprvé představen na podzim v Miláně.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
sered přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist