yamaha_demo_tour




Confederate X132 Hellcat Speedster

Novinkou od americké jižanské firmy je třetí generace modelu X132 Hellcat Speedster, kterého autorem je šéf designér Confederate Motorcycles Pierre Terblanche. Jedná se o první model pod jeho dohledem.

Kdo je Pierre Terblanche?

Pochází z Jižní Afriky a pracoval mimo jiné pro Piaggio Group, kde měl na starosti nové koncepty Moto Guzzi, které ovšem nebyly nikdy realizované. Následoval britský Norton a aktuálně je to právě Confederate Motorcycles. Proslavil se hlavně svou prací pro Ducati kde vytvořil takové skvosty jako například první generaci Multistrady, Hypermotardu, MH900e a Sport Classic. Jeho nejznámějším modelem byla 999, která byla radikálním odklonem od klasického designu Ducati.

X132 Hellcat Speedster

Nový model má stejný motor jako předchozí řada Hellcat - jedná se o V-Twin o objemu 2 163 ccm s výkonem 121 k a točivým momentem 190 Nm, který je srovnatelný jenom s modelem Rocket III od Triumphu. Výkon je na zadní kolo přenášen řetězu a 5-ti stupňové převodovky.
Podle výrobce motocykl reprezentuje návrat k tradici řady Hellcat a tím je americký naháč stylu hot rod. Za zmínku stojí LED světla, hmotnost 227 kg (nižší než u Ducati Diavel), zadní pneumatika o rozměru 240 mm, palivová nádrž o objemu 11,3 litru z karbonu a vzhled sólo sedla. Mezi komponenty najdeme odpružení WP, brzdy Beringer a karbonová kola od Blackstone Tek.
Realizace projektu trvala víc než jeden rok a sám Terblanche k tomu poznamenal: „Podívali jsme se na každou součást, a ptali jsme se: jak ji můžeme vylepšit? Od předního blatníku až k zadnímu držáku je to v podstatě zcela nový motocykl. Výzvou bylo zlepšit výkon, spolehlivost a praktičnost bez ztráty kultovní jednoduchosti a smyslnosti.“ říká Terblanche.
V Alabamě bude ručně vyrobeno jenom 65 kusů a cena bude 65.000 dolarů za kus.

Informace o redaktorovi

Oliver Trembač - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist