yamaha_demo_tour




Eicma: LS2 překvapuje kolekcí oblečení, své novinky představily i stálice na scéně

Značku LS2 dobře známe díky jejich přilbám, v příštím roce ji uvidíme patrně ještě víc, protože se rozhodla vstoupit do segmentu motocyklového oblečení. Kromě jejich nové kolekce jsme si v Itálii proklepli zbytek novinek Dainese a prozkoumali vylepšení od Cloveru. Další překvapení si připravil výrobce Tucano Urbano, známý především skútristy, který se rozhodl vstoupit do adventrure segmentu. Novou kolekci poodhalilo i britské RST a na závěr jsme se podívali ke žlutému číslu 46.

Kapitoly článku

Dainese

Prémiový produkt Antartica z nové řady Explorer jsme si představili blíže už po Intermotu, teď se podíváme, co se skrývá ve zbytku kolekce. Druhé místo mezi adventure produkty zabírá Gore-Texový komplet D-Explorer. To už je klasický vícevrstvý komplet, který nabídne díky 3 vrstvám použití pro všechna čtyři roční období. Uvnitř bundy z odolného a částečně voděodolného materiálu je vyjímatelná vložka s Gore-Texovou membránou, kterou doplňuje ještě zipovací teplá vložka. Jsme u Dainese, takže tu jsou chrániče na všech možných místech a v ceně je i špičkový zádový protektor Wave G2. Další kousek z nové kolekce už opět míří na Mars. Při vývoji silničního cestovního kompletu Gran Turismo Dainese, stejně jako u cenduro Antarticy, využilo zkušenosti z vývoje oděvů pro kosmonauty. Protože jde o nejvyšší silniční textil, jde o laminovaný Gore-Tex svršek s vodním sloupcem 45 000 mm, a abyste se v tom nepekli, je vybavený ventilačními zipy, které přivedou čerstvý vzduch přímo k tělu. Bunda je doplněna o vnitřní zateplenou bundičku, ta jde nosit i samostatně, a chrániči s nejvyšší možnou ochranou. Zajímavostí jsou i vnější kapsy nazvané G.O. Glowes, do kterých snadno při zastavení vložíte rukavice a drobnosti, třeba klíče od motorky.

Podobně jako Antarticu doplňuje D-Explorer, tak Gran Turismo doplňuje komplet Dolomity – dostupnější třívrstvý komplet s vyjímatelnou 45 000mm Gore-texovou membránou a samostatnou fleecovou bundou, případně můžete ještě volit bundu X-Tourer se slabší membránou D-Dry, která nabídne vodní sloupec 20 000 mm, a k tomu teplou vnitřní bundu. Na cestování v převážně teplém počasí jdou v Dainese také jiným způsobem, než konkurence. Příkladem budiž bunda Sauris. Ta je ze 70 % tvořena prodyšnou síťovinou, pro případ náhlé přeháňky je v její zadní kapse schovaná laminovaná vnější bunda s dvaceti tisícovým vodním sloupcem.

Dainese má celou novou řadu Explorer rozdělenou do tří podkategorií, ta poslední se jmenuje Sport Touring. V ní nejvyšší místo zabírá komplet Crave Master 2 s vnějším Gore-Texovým obalem, ve kterém najdete ještě teplnou vložku a vyjímatelnou teplou bundu. U tohohle kompletu je důležitá vysoká odolnost proti otěru a dobrá aerodynamika. Pokud chcete pro sebe to nejlepší, koukněte do Yshopu.

LS2

Výrobce přileb překvapil zcela novou kolekcí motocyklového oblečení. Oproti Dainese tady sice nenajdete kosmické technologie a nejnovější výstřelky nákladného vývoje, ale oblečení by si, podobně jako přilby, mělo najít své zákazníky díky příznivému poměru cena/výkon a jednoduchému, přesto líbivému vzhledu. Kolekce obsahuje 8 pánských bund, 6 dámských, k tomu můžete vybírat z jednoho modelu oblíbených motorkářských riflí, dvojích pánských kalhot a jedněch dámských. Základním materiálem pro výrobu je polyester 500D, v krizových místech doplněný o ještě odolnější materiál. Lehčí módní bundy jsou vyrobeny v kombinaci 300D a 600D. V případě džínů je použit strečový denim, který je v krizových místech podšitý kevlarem.

Bundy i kalhoty jsou samozřejmě vybavené chrániči na loktech, ramenou, kolenech a kyčlích, ty na loktech a kolenou jsou navíc nastavitelné. Standardem je také vyjímatelná nepromokavá membrána, stejně jako vyjímatelná teplá vložka. To samozřejmě neplatí pro letní síťovanou bundu a zmiňované džíny. Protože jde o textilní výrobu, jsou tu samozřejmě prvky sloužící k úpravě obvodů. Pro bližší prozkoumání nové kolekce si hlídejte české stránky, kde se co nevidět objeví.

Clover

Další italská značka, co představila své novinky v Miláně, je Clover. Její produkty u nás můžete sehnat v Nokamotu a brzy tam najdete určitě i novou verzi cestovního kompletu GTS, nyní už ve čtvrté generaci. Kromě drobných úprav ve střihu, z nichž vyplývá lepší ventilace a větší kapsy, je hlavní inovací jiný vnější materiál. Tenhle komplet je klasická 3 vrstvá cibule, kde dřív nepromokavost zajišťovala vyjímatelná membrána. Nově je GTSko voděodolné samo o sobě, což sice neznamená, že by zmizela membrána, ale ta tím pádem dostává víc prostoru pro dýchání. Navíc vnější vrstva bundy nenasákne vodu, takže v dešti neztěžkne a rychleji schne. Že se tenhle komplet po malých krůčkách vychytává k dokonalosti, dokazuje i termo vložka. Tu je možné po ježdění vyjmout, obrátit naruby a použít jako normální bundu. Komplet GTS je vybaven chrániči s třídou ochrany level 2, bunda je navíc připravena pro použití airbagu. Další věcí, co potěší, je cena. I přes výrazné inovace zůstává totiž stejná.

Kdo nemá rád vrstvení a vypínání vložek, může nově sáhnout po bundě s kalhotami pod názvem Laminator. Tahle bunda kráčí v trendu poslední doby, takže je její laminovaná konstrukce 100% nepromokavá sama o sobě a nepotřebujete k ní žádnou membránu. A co když přestane pršet, nebude mi vedro? Clover má na tohle jednoduché řečení, stačí zatáhnout za 4 nepromokavé zipy a otevřít ventilační otvory, kterými bude proudit čerstvý vzduch. Další výhodou téhle bundy je podle výrobce její pohodlnost. U tohohle druhu bund je trošku problém s tím, že jsou tvrdé a neohebné. Cloveru se ale při procesu laminace podařilo vyrobit materiál, který je měkčí než u konkurence. Protože se jedná o bundu téhle konstrukce, tak je k ní i vnitřní zateplená bunda, která jde nosit samostatně, a jsou v ní dvě kapsy z celkových pěti. Clover jde příkladem i co se bezpečnosti týče, protože všechny protektory plní normu level 2, a to dokonce i v plusových a mínusových teplotních koeficientech. Zjednodušeně řečeno je to to nejvíc nejlepší. Komplet Laminator bude dostupný ve třech barevných kombinacích, vše také v dámské variantě.

Tucano Urbano

Jestli vám tohle jméno nic neříká, tak věřte, že na jihu Evropy okupované skútry je to přesně naopak. Právě na skútristy míří nová kolekce podzim/zima s názvem „winter is the new summer“. Pod tímhle heslem najdete bundy, kabáty a parky s italským šmrncem, takže byste na první pohled ani neřekli, že jde o oblečení pro jednostopou přepravu. Oblečky jsou vodě a větru odolné, vybavené reflexními prvky a chrániči, případně alespoň připravenými kapsami. Kolekci doplňuje také široká škála rukavic a dalších zimních doplňků, kam patří třeba vyhřívaný kryt sedla, smogová maska pro jet přilby nebo oblíbené deky přes nohy. Ty známe ze skútrů, ale „tukan“ umí deku i na dvanáctkové GSo! Ve firmě mají i smysl pro humor, což dokazuje jejich páteřák plnící level 2 s vtipným potiskem.

Velkým dnem pro firmu byla milánská premiéra nové značky T.ur, která se zaměřuje na cestovní a adventure ježdění. Prvními vlaštovkami v nabídce jsou vrcholná bunda J-One a její levnější varianta J-Two. Jednička je vyrobena z Cordury v kombinaci s kůží, vpředu jsou větrací panely ze síťoviny, ze zadní strany můžete rozepnout velkou kapsu a „odhalit“ skoro celá záda. O bezpečnost se starají nové vzdušné chrániče D3O plnící level 2, zipy dodává YKK. Součástí třívrstvého systému je vnitřní bunda nositelná i samostatně, a protože je hlavní bunda sice funkční, ale ne nepromokavá, tak je tu ještě vnější pláštěnka. Mez další vychytávky můžeme přičíst přípravu pro camel bag nebo držák na akční kameru. Levnější varianta J-Two je těchto fičur prostá, základní specifikace jsou ale stejné. Obě bundy můžete doplnit o kalhoty P-One, kde už název napovídá, o jakou konstrukci půjde. Tyhle produkty tak ukazují nastolený směr nové podznačky, kde se brzy objeví i rukavice, tašky a další kousky oblečení. Kvůli dalším produktům sledujte stránku T.ur, nebo kontaktujte dovozce Faber Moto.

RST

Anglická značka se v Miláně sice pochlubila kouskem nové kolekce, ale oficiálně se na ni ještě čeká. Pro bližší podrobnosti si musíte počkat a sledovat české stránky. Jedno je ale jisté, dočkáme se nové jednodílné kombinézy V4 a protože fabrika razí heslo: kupujete si stejné oblečení, ve kterém závodní naši jezdci, mělo by jít o dost žhavé zboží. Podobně by to mohlo vypadat i s aramidovými košilemi, pro které teda asi poběží úplně jiní lidé. Tyhle civilně vyhlížející kousky jsou vybavené CE protektory, připravené pro vložení páteřáku a celé košile jsou CE homologované. Zajímavostí je, že se zapínají na zip, takže knoflíky jsou jen pro parádu. Tu patrně uděláte i v nové kolekci Metropolitan, určené pro skútry a takové to městské popojíždění. Protože jsme u RST, všechno je opět funkční, s plnou bezpečnostní výbavou a CE certifikací. Sami jsme zvědaví, až to na nás značka všechno vybalí...

VR46

Na závěr trochu odlehčíme, Valentino Rossi zatím zatím žádnou jezdeckou výbavu nenabízí. Zato pěkných hadříků na civilní nošení má až až. Pro příští rok si se svou značkou VR46 připravil hned šest nových kolekcí. První se jmenuje VR46 Yamaha a najdete v ní modré oblečky inspirované teamovým zbarvením, ty černé zase vycházející ze spolupráce s Monster Energy. Po energetickém drinku se jmenuje i druhá kolekce, kde najdeme hned 4 témata inspirovaná závodem Rallye Monza a Valeho rančem. Další kolekce se jmenuje Riders Academy Monster, pak tu máme minikolekci VR46 GoPro a na závěr staronovou Core s tím nejčistším možným designem, kde dáváte jasně najevo, komu fandíte. Novou kolekci VR46 hlídejte na www.motoperformance.cz.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 18 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Davcoun přispěl 6 Kč
Destroyer přispěl 6 Kč
marafzs600 přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist