globalmoto_duben_nolan




Carl Fogarty má svoje pivo

Na repliky helem, kombinéz, bot, ba dokonce celých motorek jsme zvyklí - slavní závodníci mají prostě přesah i do našeho běžného motocyklového života. Ovšem abyste si mohli koupit pivo, které nese jméno čtyřnásobného mistra světa superbiků, to tu ještě nebylo!

Foggy na čepu! To by panečku byl vývěsní štít u nás ve vsi před hospodou. No, asi se to hned tak nestane. Tedy, určitě se to nestane, protože si nedokážu představit naši hospodskou, jak si píše do Anglie o pár soudků. Ale bylo by to určitě krásné.

Angličanům tak můžeme jen závidět, zejména těm, co žijí poblíž maličkého rodinného pivovaru Crankshaft Brewery v Leylandu. Pokud aspoň trochu ovládáte tento imperialistický jazyk, dojde vám, že už podle názvu (crankshaft znamená kliková hřídel) bude majitel trochu postižený spalovacími motory. A taky že jo, jeho majitel Haydn Williams britskému serveru Motorcyclenews.com přiznal, že dělal traťáka na všemožných tratích a příležitostech od klubového závodění po MotoGP nebo TT. A že když se naskytla příležitost vymyslet něco s legendárním Foggym, který bydlí nedaleko v Blackburnu, neváhal ani minutu.

Výsledkem zhruba ročního snažení je pivo nazvané Foggy Gold. Má jít o osvěžující kombinaci ležáku a alu (ne jako hliníku, ale jako "ejlu") s lehkými tóny citronu. King Carl je prý hlavně na ležáky, výsledné pivo mělo být lehké a ne moc chmelené. Prostě takové pitelné. Má 4 % alkoholu, zlatou barvu (proto také Foggy Gold) a na etiketě závodní šachovnici a lva - King Carl prostě navždy zůstane králem superbikové džungle. Jelikož testujeme vše, co souvisí s motocyklovým životem, asi si do Anglie napíšeme o testovací vzorek :-)

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
lawča přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Paulo přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist