yamaha_demo_tour




Aston Martin chystá motocykl ve spolupráci se značkou Brough Superior

Krátká rychlá novinka ze světa čtyř kol. Příští týden na veletrhu EICMA představí britská automobilová značka svůj první jednostopý projekt. Půjde o limitovanou edici luxusního motocyklu, jenž vznikl u neméně ikonické motocyklové značky Brough Superior!

Musíme se přiznat, že tohle jsme teda nečekali. Docela se tenhle projekt jak Aston Martinu, tak Brough Superioru podařilo držet pod pokličkou. A vlastně ho drží pořád dál, protože nic víc než pár PR slovíček a tahle skica se ven nedostaly.
Když se nad tím zamyslíme, tak ono to až tak nepravděpodobné spojení není. Aston Martin kromě toho, že vyrábí velmi drahé luxusní sportovní automobily, tak se čas od času vrhne i do nějakých neprobádaných vod. Nedávno jste si mohli koupit s jeho logem malý model, který byl vlastně jen převlečená a trochu upravená Toyota iQ. A teď to bude zřejmě pouze jednorázová akce s Brough Superiorem. Na rozdíl od projektu Lotus C-01 jde ovšem opravdu o dílo Aston Martinu, v případě Lotusu totiž šlo o výrobek úplně jiné firmy a Lotus akorát poskytl své logo.

Celý tenhle nápad s motocyklem Aston Martin spískal výkonný viceprezident a kreativní ředitel britské automobilky Marek Reichman (má polské kořeny, proto to slovanské křestní jméno), který je vášnivý motorkář. "Pro mě a můj tým je to fascinující a velmi oblíbený projekt. Spolupráce s Brough Superiorem nám dala šanci ukázat naše vlastní pohledy na to, jak se může krása a technika spojit a vytvořit vysoce emotivní design. Jsme nadšeni konečným výsledkem a nemůžeme se dočkat, až uvidíme reakci veřejnosti," uvedl Marek a výkonný ředitel značky Brough Superior Thierry Henriette jej doplnil: "Aston Martin a Brough Superior jsou dva výrobci luxusních vozidel, kteří sdílejí stejnou vášeň pro exkluzivní design a výkon. Myšlenka vývoje motocyklu v rámci úzkého partnerství přišla přirozeně." To sedí, opravdu by nás nenapadla lepší značka než Brough Superior, která by měla udělat motocykl pro Aston Martin. Jen než se začneme přesvědčovat, jak ti Britové drží pěkně pospolu, tak připomeňme, že Brough Superior je sice značka britská s britským majitelem Markem Uphamem, ovšem výroba a vývoj jejích motocyklů probíhá ve francouzském Toulouse v továrně značky Boxer Design, která patří Thierrymu...

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 18 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Sogeth přispěl 3 Kč
MR43 přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
zmulin přispěl 3 Kč
lojzek přispěl 3 Kč
davidsoon10 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist