yamaha_mt09




Benelli připravuje pět nových modelů

Stejně jako mnohé další značky vlastněné Čínou, rozrůstá se i italská Benelli. Svou působnost chce jeden z nejstarších italských výrobců znovu rozšířit i do USA, a k tomu by mu mohla dopomoci pětice nových modelů, vypuštěných do světa během letošního a příštího roku.

V plánu je expanze menších motorek, kterými chce Benelli oslovit mladší řidiče a zejména ty evropské, vlastnící řidičský průkaz A2. Ze současného naháče BN 302 tak vzejde ještě nový cestovní a sportovní motocykl, které budou sdílet nejen motor o výkonu 37 koní, ale také podstatnou část šasi.

Horkou novinkou jsou potom hned dva plánované, zcela nové motory. Dvouválec o objemu 500 ccm bude pohánět nové cestovní enduro, které v nabídce doplní cestovní silnici BN 600GT. Od novinky se očekávají poměrně slušné terénní schopnosti.

No a na vrcholu výčtu plánovaných novinek stojí druhý nový motor, také dvouválec, ale o objemu 750 ccm. Ten by měl najít své místo v rámech nového naháče a také nového sportovního modelu. Tímto tahem chce Benelli cílit na japonskou konkurenci.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist