globalmoto_duben_nolan




Motocykly Ariel již v roce 2012?

Firma Ariel Motors Ldt., známá svou produkcí sportovního roadsteru Ariel Atom, se chystá k 20. výročí od založení začít s výrobou motocyklů. Zatím je na světě skica supersportu a streetfightera.

Značku Ariel Motors Ltd. si řada mladších čtenářů spíše spojuje s dvoumístným sportovním roadsterem Ariel Atom, který dlouhodobě drží první místo s časem na jedno kolo na dnes už legendární tabuli pořadu Top Gear. Simon Saunders, zakladatel Ariel Motors Ltd., je vášnivým motorkářem a k 20. výročí své firmy plánuje spustit výrobu i jednostopých vozidel.
Na světě je první skica, na které je ostrý supersport a masivní streetfighter. Oba motocykly mají dle obrázku letmo uchyceno zadní kolo a vypadají zatím po čertech dobře. Uvidíme, jak to dopadne v reálu. Není jasné, zda si v Ariel Motorcycles budou sami skládat i motory nebo využijí hojných nabídek na outsourcing pohonné jednotky. Ve hře je především Honda, protože agregáty VTEC z modelu Civic se objevily i v Arielu Atom.
Vize současného vedení Ariel Motor je představit koncepty již na konci tohoto roku (na výstavě EICMA?) a rozjet výrobu tak, aby se první motorky začaly prodávat na jaře 2012

Půjde o malosériovou ruční výrobu a předběžně se počítá s limitovanými edicemi od 100 do 200 kusů od každého modelu. Tomu samozřejmě bude odpovídat i cena, která by měla být někde okolo 20 tisíc liber (cca 560 tisíc korun). Vášniví sběratelé se mohou začít těšit, protože každý rok by se měla nabídka motocyklů měnit tak, aby žádný model nebyl stejný.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):
Motokatalog.cz



TOPlist