yamaha_demo_tour




Aprilia RSV4 Max Biaggi Replica

Aprilia Racing si jednoduše nemohla vybrat lepší načasování pro odhalení novinky RSV4 Biaggi Replica než pondělí po dvojím vyhraném závodě v Monze.

Na trh se dostane omezená série vyšperkované verze RSV4 o výkonu 200 koní a podstatně posíleném krouťáku oproti standardní RSV4 i RSV4 Factory. Uvnitř motoru se sice neskrývají vačky poháněné ozubenými koly či nádrž pod sedlem, jako tomu je u Maxova továrního speciálu, jinak si ale co do kvality komponent a elektroniky tato replika s opravdovým superbikem příliš nezadá. Však také Aprilia potvrzuje, že tahle mašina splňuje předpisy FIM a je mohla by startovat jako základní závodní stroj ve třídě WSBK. Z čeho se tedy tato lahůdka skládá?
Při konstrukci motocyklu se hodně pracovalo s karbonem - jsou z něj kapotáže, sedlo i všechny kryty. Zbytek komponent jako stupačky a přepákování, řídítka, kazetová převodovka s quick-shifterem, elektronika či odpružení byl vyvíjen společně s vývojem Biaggiho speciálu, takže se můžete těšit na jízdní zážitek, který se bude hodně podobat Maxově vítěznému kroužení v loňské i letošní sérii WSBK. Na projížďku v provozu si samozřejmě musíte nechat zajít chuť, jde o výhradně okruhový stroj.
Ve výčtu dodavatelů najdeme samé špičkové značky - titanové výfuky Akrapovič, odpružení Ohlins, brzdový systém Brembo, obutí Pirelli Diablo Superbike a kovaná kola Marchesini. Stejně jako u verze Aprilia RSV4 Factory bude i verze Replica mít nastavitelný rám podle postavy a stylu jezdce s možností úpravy úhlu a polohy řízení, výšky osazení motoru i výšky osy zadní kyvky. Aprilia RSV4 Max Biaggi Replica bude nabízena v letošních barvách týmu Alitalia Aprilia a v ceně bude i kompletní nastavení stroje přesně podle požadavků zákazníka.
Za dvacet koní navíc, závodní komponenty a sníženou hmotnost si ale nechá Aprilia Racing odpovídajícím způsobem zaplatit. Jedinečný stroj bude mít i jedinečnou cenu, na cenovce stojí 50 tis Eur, tedy zhruba jeden a čtvrt mega v korunách. Dosavadní sériový závoďák se tak po všech stránkách bude moci zařadit po bok podobné lahůdky - Ducati Desmosedici RR.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (27x):
Motokatalog.cz



TOPlist