globalmoto_duben_nolan




Aprilia RSV4 2011 - 8 koní navíc, nový výfuk a kontrola trakce

Nový superbike RSV4 od Aprilky se hodně povedl, o tom žádná. Poslední kritiky designu motorky umlčí decentní facelift, který bude obsahovat modifikovanou koncovku výfuku a kontrolu trakce.

Jak už tomu u předběžných zpráv bývá, pocházejí ze zdrojů blízkých samotnému vedení Aprilie. U supersportovní mašiny RSV4 se připravují drobné modifikace pohonné jednotky: lehce se zvýší kompresní poměr, přeprogramuje se řídící jednotka a změní se koncovka výfukového systému. Vše povede ke zvýšení výkonu o 8 k na celkových 188 koní.

Technickou vychytávkou bude přidání nové kontroly trakce ATC (Aprilia Traction Control), která se poprvé objevila v nedávno představeném Dorsoduru 1200. Stejně jako u velkého motardu bude i u RSV4 2011 systém ABS, včetně možnosti úplné deaktivace.
Nejednomu bikerovi se RSV4 líbila jen do doby, než se zaměřil na koncovku výfukového systému, která vypadala jako palice pravěkého lovce mamutů. Jak bylo zmíněno výše, změny tlumiče výfuku budou vedle technických modifikací i optické - nová koncovka bude menší a pohlednější.

Pozn.: použito ilustrační foto Aprilie RSV4, MY2010.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist