yamaha_demo_tour




Eicma: Offroadové příslušenství

Motocyklový sport je pro Italy stejně důležitý, jako pořádná káva. Proto velikou část výstavní plochy obsadili na Eicmě výrobci špičkových sportovních doplňků. Mezi ty offroadové bezesporu patří značka Acerbis, Domino či Ufo.

Kapitoly článku

Acerbis

Na domácí půdě vystavoval jeden z předních výrobců motocyklového oblečení, chráničů, ale i kompletních plastů na všechny možné stroje. Ano řeč je o značce Acerbis, která nedávno otevřela výrobní provozovnu u nás v Pardubicích.

Bunda Boston

Acerbis na Eicmě představil například moto bundu Boston. Jedná se o stoprocentně vodě odolnou třívrstvou bundu vybavenou chrániči loktů a ramen. Vyrábí se ve velikostech S-XXL v šedočerném provedení s reflexními prvky. Při deštivých dnech by měly přijít vhod nepromokavé kapsy a vylepšená ochrana krku.

Gambler ABS helma

Skořepina helmy Gambler je vyrobena z ABS materiálu a řadí se mezi přilby základní řady Acerbis. Vnitřní EPS hypoalergické polstrování je kompletně vyjímatelné a na hlavě se zajišťuje pomocí „závodního“ systému dvojitého kroužku. Na pultech obchodů se objeví v bílé barvě a ve velikostech XS-XL.

Sunset helma a Storm bunda

Další z nových přileb je typ Sunset, ve kterém se budou prohánět především městští jezdci na skútrech. Chránit je bude ABS skořepina a odklopný visor, doplněny výklopným slunečným štítkem. Ze šesti barevných kombinacích si vybere snad každý. Pro městské popojíždění je určena také pánská a dámská bunda Storm s lesklým vodě odolným polyesterovým povrchem a chrániči loktů.

Plastové kity a offroadové komplety

Expozice italského výrobce se nemohla obejít bez plastů a oblečení offroadové sekce. V nabídce plastů se objevil kompletní kit KTM řady SX modelového roku 2011 v oranžové, černé a bílé barvě. Na stánku si všichni mohli prohlídnout a osahat hodně tvrdé sedla pro všechny přední výrobce motokrosových mašin. Mimochodem, nedávno jsem měl tu čest na vlastní kůži vyzkoušet toto sedlo na VM 610F. Terénní střelci pak mohou vybírat z limitované edice offroadového oblečení Poker, Moto Brand, Paint, Shaken, Gambler nebo Condor.

Leatt-Brace

Výstavní plocha Acerbisu ukázala i některé modely chrániče krční páteře Leatt-Brace. Jejich novinky nám dokonce ukázal sám Cyril Despres. Chrániče mají nové barevné provedení a je možné doladit dalšími velice povedenými samolepky s pestrým designem.

Domino a Tommaselli

Výrobky Domino a Tommaselli se chlubí řadou sportovních úspěchů a zrovna tak faktem, že jsou „Made in Italy“. Namontovány je měla celá řada letošních mistrů světa všech možných šampionátů jedoucích se na silnici nebo v bahně. Jmenujme například Maxe Biaggiho, Toniho Eliase, Antoineho Mea či Mika Aholu.
Domino na výstavě představila novou plynovou rukojeť XM2, na jejímž vývoji se podíleli jezdci třídy Moto2. Vyrobena je z hliníku, sešroubována titanovými šroubky a prodává se se třemi kroužky různých úhlů otevření - bílý 55˚ pro normální jízdu, červený 53˚ pro sportovní jízdu a zelený 60˚ pro jízdu na mokru. Koupit se dají třeba pro Hondu CBR 600RR, CBR 1000RR nebo Yamahu R1 a R6.Představeny byly i gripy Road XM2 Double Super Soft Grips. Tyto gripy se šlechtily ve polupráci s MotoGP týmem San Carlo Honda Gresini a na pultech se objeví v šesti různých barvách. Premiéru si odbyl i nový přepínač dvou map a vypínač motoru. 5D série. Podobně na tom byl i fungl nový Quick Shifter.
Novinkami Tommaselli jsou držáky řidítek, chránič bezhrazdových řidítek vážící pouze 70 granů nebo ocelová osmadvacítková řidítka hydroformed vyráběná pod vysokým tlakem kapaliny.

Ufo Plast

Prezentaci svých výrobků si nenechala ujít ani italská značka Ufo Plast. K vidění byla třeba nová offroadová přilba Warrior H1. Přilba se vyrábí ve dvou velikostech skořepiny, která je vrstvena několika různými materiály. Jsou to karbon, skleněná vlákna, ale i polyester. Tvar helmy H1 vychází vstříc použití chrániče krční páteře a její vnitřek je pochopitelně vyjímatelný.
Ufo vystavila i tři nové kolekce oblečení offroadového jezdce pod názvem MX-21, Italy a Pulse. První jmenovaná řada oblečení se vyrábí i pro malé závodníky.
Mezi další představené novinky patří kit plastů pro KTM SX-F 350, motokrosové boty Hero, krunýře Pro-Ergo a Ultralight EVO nebo chrániče bezhrazdových i hrazdových řidítek a parádní frézované stupačky.


Racetech

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist