globalmoto_kveten




MINI představuje elektrický skútr

Automobilka Mini se přidává k několika dalším společnostem, které mají v portfoliu auta i motocykly (BMW, Honda). Na pařížském autosalonu bude oficiálně představen MINI Scooter E Concept.

Britskou automobilku Mini proslavily úspěchy v šampionátu rallye (slavná rallye Monte Carlo) a později také slavný komik Rowan Atkinson, jako Mr. Bean. Na začátku tohoto tisíciletí se automobilka dostává pod křídla BMW a světlo světa spatřila nová generace šmrncovních vozů MINI, jak je známe dnes. Nyní automobilka po vzoru BMW rozšiřuje portfolio o motocykly a první v nabídce bude elektrický skútr E Concept.
MINI Scooter E Concept bude poháněn elektromotorem integrovaným do zadního kola o rozměru 13 palců. Lithium-ion baterie se bude moci doplňovat pomocí kabelu pod sedlem z běžně dostupné elektrické sítě.
Ke Scooteru E Concept lze připojit smartphone na středový panel, který slouží místo čipu pro systém key-less. Připojíte svůj mobil a můžete nastartovat. Po synchronizaci mobilu a skútru nahrazuje displej telefonu standardní elektronické budíky, dále může sloužit jako navigace, MP3 přehrávač a telefon. Bezdrátová multifunkční přilba pro příjem hovorů, popř. pro poslech hudby bude v nabídce příplatkové MINI kolekce. Navigace bude vybavena speciální sadou map (Google Maps), kde bude moci řidič vidět pozice svých kamarádů se skútrem E Concept.
Na technická čísla, jako je kapacita baterie, doba nabíjení nebo maximální (a reálný) dojezd atd., si budeme muset počkat na světovou premiéru, která proběhne na letošní výstavě v Paříži.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist