yamaha_demo_tour




Husqvarna E-go: koncept elektrického motardu

Na probíhajícím Frankfurtském veletrhu se prezentují především automobilové značky, ale ani jednostopá vozidle nejsou úplnou výjimkou. Například známý výrobce aut z Bavorska postavil na svůj stánek také svoje novinky ze světa motocyklů. A jak známo, pod křídla BMW patří také motocykly Husqvarna.

Nedávno jsme vás informovali o prvním motardu s elektrickým pohonem, BRD RedShift SM. Neuběhl ani měsíc a je ti další "e-motard", tentokrát od (BMW) Husqvarny s názvem Concept E-go. Premiéru si před fotoaparáty novinářů odbyl na právě probíhajícím mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu.
Husqvarna Concept E-go je určen pro mladé motorkáře a měl by to být první motocykl, který přitáhne nastupující mladou generaci ke značce Husqvarna. Design motardu kopíruje v jistém směru nové stroje značky Husqvarna, např. nedávno zveřejněný první silniční motocykl této firmy, model Nude 900.
Základem je jednoduchý trubkový rám. Přední kolo drží netypická jednostranná obrácená vidlice s průměrem vnitřních trubek 35 mm,  vzadu je také jednoramenná kyvka, ale s centrální tlumící jednotkou. Brzdový systém obsahuje malý kotouč s dvoupístkovým třmenem vpředu a další kotouč je na zadním kole.
O pohon se stará elektromotor, který je napájen sadou lithium-ion baterií. Síla agregátu je na zadní kolo přenášena přes bezestupňovou samočinnou převodovku CVT a řetěz. Bližší technické informace se snažíme zjistit. Jediný zveřejněný údaj je hmotnost motocyklu - pouhých 80 kg.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist