yamaha_demo_tour




Energica Eva je svlečený elektrický supersport Ego

O značce Energica jsme v souvislosti s novými modely slyšeli již dříve. Koncept supersportu Ego sklidil slušný ohlas a někoho tak napadl vcelku dobrý nápad, svléci stávající motorku a udělat elektrický streetfighter. Model Eva se představil v plné parádě na milánském motosalonu Eicma.

Ačkoliv je Energica na technické údaje skoupá, podle všeho to vypadá, že se ze zmíněného Ega zachoval rám i motor. Čistě elektrický pohon by tedy mohl na zadní kolo posílat krásných 134 koňských sil. Oproti Egu byla upravena křivka plynu, která dovolí o něco ekonomičtější a klidnější jízdu. Mělo by se tak podařit prodloužit dojezd, udávaný baterií o kapacitě 11,7 kWh.
Design se nese kompletně v duchu moderních streetfighterů. Přední části dominuje dvouoká ostře střižená maska, doplněná ještě částečnou kapotáží v šedé a zelené barvě. Jezdec má k dispozici široká řídítka a jen malý displej, zastupující funkci budíků.
Zatímco model Ego přijde na trh již během příštího roku, Evu uvidíme nejdřív až v roce 2016. Útěchou budiž alespoň o něco nižší cena, zatímco Ego obdrží tučnou cenovku 34 tisíc dolarů (750 tisíc korun), Eva by mohla být o něco levnější.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist