yamaha_demo_tour




Elektrické skútry BMW hlídají Barcelonu

Městská policie ve španělské metropoli dostala první služební vozidla s elektrickým pohonem. Svůj vozový park rozšířila o prvních 30 skútrů BMW C evolution, a další stroje využívající zelenou energii prý budou následovat. Důvod je zřejmý: katalánské velkoměsto už dlouho bojuje s nadměrným množstvím výfukových plynů v ovzduší a hlavně s hlukem.

Ve městě, kde žije přes půldruhého milionu lidí a každý druhý člověk vlastní automobil, se problém samozřejmě nevyřeší ani když na elektroskútry přesedne kompletní městská policie včetně nejvyššího vedení. Jde spíš o určitou formu osvěty, která má za cíl ukázat řidičům nové alternativní možnosti přepravy po přeplněných ulicích centra.
Skútr BMW C evolution s okamžitým výkonem 11 kW a maximálním výkonem 35 kW má homologaci pro řízení s průkazem skupiny A1 nebo B, takže z hlediska legislativy je snadno dostupný široké veřejnosti. Pro BMW je výhra v tendru navíc skvělou reklamou, protože Barcelona patří v jednostopé dopravě k evropským velmocem.
Jedná se o vůbec první větší dodávku elektroskútrů německého výrobce do veřejného sektoru, a do budoucna se počítá s odběrem dalších desítek kusů. Skútry určené pro městskou policii zůstaly prakticky ve standardním provedení, přidávaly se pouze majáky, vyšší plexi a speciální grafika.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist