yamaha_demo_tour




Brammo Enertia Plus: elektrika s dojezdem 128 km

Další elektrická motorka na scéně. Pozitiva? Úzká stavba, dojezd 128 km, maximálka 100 km/h, v prodeji během roku 2011. Negativa? Jednoznačně cena.

Výrobce motocyklů z amerického Oregonu známe po nedávném představení elektrického naháče Brammo Empulse Streetfighter. V současné době Brammo zapracovalo na svém prvním motocyklu s elektromotorem, modelu Enertia, kde vedle drobných modifikací se objevila i větší baterie s kapacitou 6,0 kWh. Celková doba nabití baterie je kolem 8 h.
Brammo Enertia Plus pohání elektromotor o výkonu 13 kW v 4 500 ot./min., ale maximální točivý moment 40 Nm nastupuje již od 1 450 otáček. Jednosedadlový motocykl o hmotnosti 145 kg svým zaměřením odpovídá malým stopětadvacítkám a je určen především do městského provozu. Maximální dojezd při opatrné jízdě je kolem 128 km, naopak když budete hodně točit plynovou rukojetí a ždímat motorku, klesne dojezd klidně až na polovinu vzdálenosti.
Vybavení motocyklu patří k tomu nejlepšímu, co se dá sehnat - přední USD vidlice je od firmy Marzocchi a brdový systém dodalo Brembo. Vedení firmy už začíná se sériovou produkcí a první kousky by k majitelům měly dorazit začátkem roku 2011. Cena této elektromotorky je 8 995 dolarů (cca 165 tis. korun). Jen pro srovnání uvedu cenu např. Yamahy YBR125 - 66 tis. Kč nebo Honda CBF stojí rovných 60 tis. korun.

Video



Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist