globalmoto_duben_nolan




Víťa Kuklík na Tandemu s Vláďou: Tvrdé tréninky mě posouvaly dál

Myslím, že Víťu Kuklíka není potřeba více představovat, tím spíš, pokud se alespoň trošku zajímáte o enduro. Téměř čtyřicet domácích titulů v enduru a cross country a tři tituly mistra Evropy jsou hodně slušnou vizitkou, co říkáte? Jelikož zrovna startuje Šestidenní ve Francii a jen chvíli po ní se rozjede enduro festival Rock´n Ride na Kavčáku, je jasné, o čem bude další díl ze seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak začal závodit na motorce
  • O tom, jak tvrdě na sobě musel makat
  • Jak to chodí na Šestidenní a kolik jich Víťa odjel
  • O úrovni závodů v domácím šampionátu, mistrovství Evropy a mistrovství světa
  • Jak probíhají přípravy na Rock´n´Ride
  • O situaci kolem endura u nás
Náš tip

Kompletní rozhovor bez střihů ke stažení zde: kuklik.mp3

 

Víťa Kuklík začal závodit až relativně pozdě, a když si poslechnete kompletní nesestříhaný rozhovor, dozvíte se, jak tvrdě na sobě makal a co všechno enduro závodění podřídil. Je vtipné, že na rovinu přiznává, že žádný velký talent neměl, na rozdíl od svých bratrů, a všechno si musel vydřít. Ve finále z toho byla pořádná řádka domácích titulů, tři evropské tituly a stálá účast v mistrovství světa, a tím se může pochlubit jen málokdo. Víťa přibližuje, co obnášel jeho trénink a nebojí se říct, že spoustě jezdců chybí tah na bránu a především tréninkový systém.

Dneska už sice nezávodí, ale na tratích ho můžete potkat den co den. Věnuje se své enduro škole a občas se prý nestačí divit, s jakou chutí a odhodláním na sobě jeho žáci makají, tím spíš, že nejde o profíky, ale spíš hobby jezdce, kterým je dost často víc než čtyřicet let. V rozhovoru dojde řeč na Šestidenní, což je pro enduráky moto olympiádou a Víťa se může pochlubit deseti starty. Odjel jich několik jako reprezentant v Trophy týmu a také jako člen klubového týmu. V klubech dokázal s týmem vybojovat bronzovou, stříbrnou i zlatou medaili a rád na to vzpomíná, zejména na zlatý Nový Zéland, kde se dařilo od začátku až do konce. Poslechněte si rozhovor, který je také pozvánkou na enduro festival Rock´n´Ride, který proběhne 10.-11. září v Benešově na Kavčáku a kam Víťa všechny zve.     

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist