husqvarna_svartpilen_801_2




Václav Milík na Tandemu s Vláďou: Řekl jsem tátovi, dneska to vyhraju!

Páteční seriál rozhovorů navštívil plochodrážní závodník Vašek Milík, který se v roce 2017 postaral o husarský kousek, protože dokázal vyhrát legendární Zlatou přilbu v Pardubicích. To se našemu jezdci podařilo vyhrát před dlouhými jednadvaceti lety, a nejen to svědčí o tom, jak těžký tenhle závod je.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O vítězství na Zlaté přilbě 2017
  • Jaký je rozdíl mezi Zlatou přilbou a klasickými závody
  • O neskutečném úspěchu na domácí trati, o oslavách a podpoře fanoušků
  • Jaké je to být profesionálním závodníkem
  • O klubech a soutěžích, kde závodí
  • Jak ladí motorku a co je důležité
    Náš tip

    Stahujte rozhovor v mp3 v nezkrácené podobě: milik.mp3

Vašek Milík začal závodit na plochodrážní motorce docela dlouho a přivedl ho k tomu jeho táta, který sám závodil. Je pravda, že Vašek chtěl jezdit motokros, ale nakonec přeci jen vyhrála plochá dráha a to je moc dobře, protože sbírka titulů dokazuje, že má pro levé zatáčky velký talent. Poslechněte si vyprávění o začátcích na velké motorce, o závodění doma i v zahraničí nebo o životě plošináře, který se upsal polskému klubu. Vašek Milík patří mezi špičkové závodníky a přiznává, že triumf na Zlaté přilbě v Pardubicích patří mezi jeho nejcennější kořist.

Na rovinu říká, že po tomto úspěchu očekával větší zájem sponzorů, a ta bohužel nepřišla. To bylo důvodem, proč mu závodění na nějaký čas zhořklo, a dost těžko hledal další motivaci závodit. Nyní už si všechno v hlavě urovnal a věnuje se ploché dráze na plné pecky. Pochvaluje si svůj „domácí“ polský klub, kde panuje pohoda a se kterým se chce vrátit do nejvyšší ligy. Kromě závodění v Polsku se rozhodl pro angažmá ve Švédsku, kde je plochá dráha stejně populární, jako u našich sousedů. Vašek popisuje, jak důležité je mít fungující tým, jak důležité je mít špičkového ladiče a co všechno musí na plochodrážním speciálu nastavovat a ladit jízdu, co jízdu. Poslechněte si tento bezprostřední rozhovor s naším skvělým závodníkem, který si pro letošní sezonu nastavil velké cíle a rád by se stal stálým účastníkem Mistrovství světa.

 

Přečtěte si také:

      

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Honza Fuka - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist