yamaha_demo_tour




Robert Pokorný & RP Tuning na tandemu s Vláďou: Nejlepší reklama je spokojený zákazník

Všichni, kdo se pohybují ve vodách českého motosportu, určitě dobře vědí, kdo je Robert Pokorný a jeho firma RP Tuning. Ano, je to výfukový guru, který umí postavit kompletní výfukový systém snad úplně na všechno. Poslechněte si, co všechno obnáší vyrobit kvalitní a skvěle fungující výfuk a vlastně také příběh člověka, který motosportem doslova dýchá.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Dalším hostem pátečního seriálu Na tandemu s Vláďou je Robert Pokorný, který stojí za firmou RP Tuning, zabývající se výrobou výfukových systémů pro motorky i auta. Asi si dovedete představit, že vyrobit kvalitní a fungující výfuk není žádná sranda a v tomto rozhovoru se dozvíte víc. Robert svou práci miluje a jsem si jist, že o výfucích ví úplně všechno, i když sám říká, že pořád je se co učit. Všechno začalo před více než pětadvaceti lety, kdy sám závodil v motokrosu a při pádech si zničil výfuk, takže si ho potřeboval opravit nebo dokonce udělat komplet. Později jeho výfuky zaujaly lidi v okolí a ti ho požádali o výrobu systémů pro své závodní speciály. Byl to Saša Vysloužil, kdo ho oslovil a dotlačil k výrobě výfuku a dalších dílů pro závodní mona. Robert přibližuje, jak probíhá vývoj výfukového systému, jak se vše ladí a co všechno do sebe musí zapadat. Vše ovlivňuje moře faktorů, každý motor si žádá své a také každý jezdec má nejrůznější požadavky.

 
Náš tip

Stahujte plnou verzi rozhovoru v délce hodina a půl: pokorny.mp3

Vůbec nemá cenu připomínat, jakým způsobem výfukové systémy podléhají předpisům a jaké limity musejí splňovat, aby závodní mašiny prošly technickou kontrolou a splnily hlukové limity. Robert motosportem žije a díky své poctivé práci a kvalitním výfukům je neustále v centru dění. Nejen že se už podíval na Isle of Man a Dakar, ale on tam má motorky, na kterých jsou výfuky z jeho dílny RP Tuning. Všem stoprocentně doporučuje závody vidět na vlastní oči, protože to je něco neuvěřitelného. Co je ještě zajímavější, to je skutečnost, že se stal hlavním mechanikem dakarového jezdce Martina Michka v týmu MRG. Také o tom je řeč a rozhodné stojí za poslech. Pokud vás rozhovor zaujal, stáhněte si kompletní nesestříhanou verzi ve formátu mp3.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist