husqvarna_svartpilen_801_2




Patrik Markvart na tandemu s Vláďou: Vždycky jsem potřeboval udělat další krok

Endurák Patrik Markvart se rozhodl závodit za velkou louží a jde mu to tam hodně dobře. Na skok se vrátil domů, a to byla ideální příležitost natočit s ním rozhovor Na tandemu s Vláďou. Patrik vypráví, jak došlo na angažmá v Americe, jak se tam závodí a žije. Řeč pochopitelně dojde také na šestidenní, kde s reprezentací vybojoval 3. místo a na zisk titulů Mistra Evropy.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O závodění doma i ve světě
  • Jak se rozhodl odcestovat do Ameriky
  • O tratích a pravidlech enduro závodů v USA
  • Proč se rozhodl vyměnit motorku
  • O reprezentaci, šestidenní a parádním třetím místě z roku 2016
  • Jak se dostal k závodění
    Náš tip

    Stahujte nesestříhanou verzi v mp3: markvart.mp3

 

Patrik Markvart poprvé sedl na motorku ve čtyřech letech a od té doby řídítka nepustil z ruky. V dnešní době paří mezi nejlepší enduro jezdce u nás, a to jasně dokazují výsledky. Patrik je několikanásobným mistrem republiky, dvojnásobným Mistrem Evropy a s českou enduro reprezentací vybojoval na šestidenní ve Španělsku parádní třetí místo. Těchto úspěchů si hodně váží a říká, že cesta k nim byla trnitá a občas to dost bolelo.

Také v životě Patrika sehrála roli náhoda a díky tomu si sbalil kufry a vyrazil závodit do Ameriky. Start nebyl úplně lehký, ale nyní se mu daří a závodění si neskutečně užívá, i když je to úplně jiné, než zažíval do této chvíle. Všechno je jiné, tratě a vzdálenosti jsou obrovské a závodníků se během víkendu postaví na start pořádná horda. Docela brzy vyměnil motorku a nyní jezdí na Yamaze, na kterou nedá dopustit. Poslechněte si povídání o enduru, o závodění doma i ve světě, ale také o tom, jak na motorce začal a co závodění obětoval.     

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Fuka - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist