husqvarna_svartpilen_801_2




Oliver König na tandemu s Vláďou: Most byl magickej

Nestává se často, že by se v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou někdo objevil dvakrát, tím spíš třikrát. Oliver je prvním hostem, který usedl na červenou sedačku potřetí a důvod je jasný. Odjel svou první kompletní sezonu v Mistrovství světa Superbiků a to si rozhovor zaslouží, tím spíš, že jste si o povídání s Oliverem sami psali.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jaký byl vstup do Mistrovství světa Superbiků
  • O novém týmu, nové motorce a novém šampionátu
  • Jaká je atmosféra v paddocku WSBK a jaká je konkurence na trati
  • O motivaci závodit na velkém superbiku a zlepšovat se závod od závodu
  • Jaké bylo závodit doma v Mostě a jak ho nezastavil ani drsný pád
  • O plánech do budoucna a přání zůstat v Mistrovství švěta
Náš tip

Celý rozhovor ke stažení v MP3: konig.mp3

Přechod z malého supersportu na velký superbike není žádná brnkačka, tím spíš v rámci Mistrovsví světa, kde je to samej divočák hromadou zkušeností. Konec konců, někteří z nich mají za sebou závodění v MotoGP, někteří z nich tituly z prestižních světových šampionátů a tím jde úroveň Mistrovství světa superbiků hodně nahoru. Když pak mezi ně nastoupí benjamínek, který přechází z kategorie Supersport 300, je jasný jako facka, že to nedostane zadarmo. To je případ Olivera Königa, který v roce 2022 odjel svou první superbikovou sezonu jako stálý účastník a v jejím závěru dokázal vybojovat světové body. Poslechněte si rozhovor o tom, jak to bylo pro Olivera těžké, na co si musel zvykat a jak se musel adaptovat na superbikovou motorku.

Podle jeho slov to nebyla procházka růžovým sadem, ovšem od prvního závodu cítil progres a dělal všechno proto, aby si vyjel svůj první světový bod. To se mu nakonec podařilo a k jeho radosti i radosti týmu se mu podařilo posbírat body tři. Není to tak dávno, kdy byl odmáván poslední závod sezony v Austrálii a Oliver už střádá plány do další sezony, a netají se tím, že by rád zůstal v sedle superbiku v seriálu Mistrovství světa. Zatím se o sedačce vyjednává a věřme, že manažerovi Miloši Čihákovi podaří místo pro Olivera vyjednat a český závodník se v soupisce stálých jezdců objeví. Možná mu při vyjednávání pomůže skutečnost, že Oliver všechny závody dokončil, tedy kromě domácího superpole race, kde šel po souboji k zemi, a tak tak, že nastoupil do druhého závodu. Pokud se chcete dozvědět víc, pusťte si další díl ze seriálu Na tandemu s Vláďou. A pokud se chcete dozvědět ještě víc, tak si určitě stáhněnte kompletní nesestříhaný rozhovor ve formátu .mp3.      

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist