yamaha_demo_tour




Michal Vaněk na tandemu s Vláďou: Nejkrásnější místa Afriky doporučí místní

Jedenáct měsíců, padesát tisíc kilometrů, dvaadvacet projetých států a milion zážitků. Přesně to je ve zkratce africké dobrodružství Michala Vaňka, který se jednoho dne rozhodl, že na motorce objede svět. Jako první šla na řadu Afrika, protože stejně jako v práci, chce nejdřív udělat ty nejtěžší věci. Poslechněte si, co všechno Michal zažil, jak cestu málem předčasně odpískal a kdy musel bojovat o holý život.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Stahujte celé hodinové povídání v mp3: vanek.mp3

Když se Michal v jednadvaceti letech ženil, vybalil na svou nastávající manželku, že se jednoho dne vydá na dlouhou cestu na motorce a rozhodně to nebude jen několikatýdenní výlet. Ve třiceti si totiž sám sobě slíbil, že objede svět a je fuk, že to nebude na jeden zátah, ale hezky na etapy. První štací se stala Afrika, protože tu považoval za nejtěžší a podle vyprávění to nebyla úplná procházka růžovým sadem. Michal zažil spoustu krásných zážitků, potkal nespočet skvělých lidí a viděl na tisíce nádherných míst.

Jelikož každá mince má dvě strany, během cestky prožil nejen krásné okamžiky, ale i chvíle, na které nevzpomíná úplně v nejlepším. Poslechněte si, co mu během cesty málem vystavilo stopku a nechybělo moc, aby „balil kufry“. Michal vypraví, jak se málem utopil, anebo jak se rozštípal na motorce a kvůli bolavé ruce musel pár měsíců stát. Michal Afriku viděl ze sedla starší Hondy Transalp, kterou si před cestou přizpůsobil k obrazu svému a dnes říká, že si ji nemohl nachystat lépe, i když ví, kde má ještě rezervy.  

O čem se mluvilo:

  • Jak Michal podlehl kouzlu cestování na motorce
  • O rozhodnutí vyrazit na dlouhou cestu a na etapy objet svět
  • Jak vypadá upravená Honda Transalp na cestu Afrikou
  • Jaká je Afrika a kde se Michalovi líbilo nejvíc
  • Co by Michal doporučil před cestou do Afriky

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
ZdenalH přispěl 6 Kč
Ondros přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist