globalmoto_duben_nolan




Michal Filla na tandemu s Vláďou: Jsem dítě štěstěny

Máte rádi pohádky? Pokud ano, poslechněte si rozhovor se závodníkem Michalem Fillou, který letos získal angažmá, o kterém se mu ani nesnilo. Závodí v Italském mistráku na „skoro tovární“ Ducati a má k dispozici špičkový tým a skvělé zázemí.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

O čem se mluvilo:

  • O první motorce a závodech
  • Jak začal závodit a jak se jeho kariéry vyvíjela
  • O soupeřích, šampionátech a závodních mašinách
  • Jaké měl štěstí a jaké angažmá získal
  • O špičkovém týmu v italském mistráku
  • Jaká je týmový parťák Michele Pirro, který pracuje pro tovární tým MotoGP Ducati
    Náš tip

    Stahujte celý rozhovor v MP3: filla.mp3

Michal Filla začal závodit na motorce, poměrně pozdě a než se dostal za řidítka dospělé závodní motorky, odjel hezkých pár závodů na skútru. Podle jeho tenkrát se na něj usmálo štěstí a vypadá to, že se na něj směje stále dál. V rozhovoru vypráví o začátcích na minibiku, který mu tatínek slíbil za statečnost a trpělivost, při zdravotních patáliích. Už tenkrát věděl, že ho motorky totálně berou a že bude závodit.

Po nějakém se mu podařilo ušetřit na dvoutaktní dvácu, na která začal lítat na velkých kruzích a krůček po krůčku se dostal do velkého světa závodů. Potom už začal vodit velké závodní motorky a dostal příležitost ve spoustě šampionátech, včetně světových vytrvalostních závodů EWC. O tom všem se dozvíte víc v pátečním seriálu rozhovorů na tandemu s Vláďou.

Michal stále ještě nevěří tomu, co ho potkalo, tedy získání sedačky ve špičkovém italském týmu Barni Racing Team. Jak sám říká, má ty nejlepší podmínky a jednu z nejlepších motorek v italském mistráku kategorie SBK. Není to ale jenom o závodění, ale také o práci, kterou má rád. S kamarády provozuje agenturu Dafit Filla Racing Agency, a kdo se trošku o okruhové ježdění zajímá, není třeba mu tuhle partu více představovat. Michal přiblíží, jak to v agentuře chodí, jak to všechno začalo a co chystají pro novou sezonu.   

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Honza Fuka - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist