globalmoto_duben_nolan




Martin Magnusek na tandemu s Vláďou: V Africe je to hra a ty ji musíš hrát

Další díl seriálu Na tandemu s Vláďou se ponese v cestovatelském duchu, protože ho navštívil Martin Magnusek, který na několika totálně rozdílných motorkách projel kus světa. Ptáte se na kterých? Byla to Yamaha Bulldog 1100, pak také ryze cestovní BMW GS a ve finále stařičká ČZ po tátovi, na které objel i celou Afriku.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Martin Magnusek od roku 2011 procestoval v sedle motorky více než sto tisíc kilometrů a za tu dobu zažil věci naprosto neuvěřitelné. Nejdříve si střihl cestu do Istanbulu s partou kamarádů, která málem skončila předčasně, protože je v noci někdo okradl. Po této první cestovatelské zkušenosti Martin podnikl další cestu, a to do Střední Asie, kdy už ale vyrazil za dobrodružstvím úplně sám a podle jeho vyprávění to mělo velké grády. Tyto cesty jel na moderním stroji BMW a možná proto je skoro neuvěřitelné, že se rozhodl projet Afriku na staré „číze“ po tátovi.

Náš tip

Stahujte nekrácenou verzi v MP3: magnusek.mp3

Poslechněte si jeho vyprávění o Africe, o místních lidech, ale také o přírodě a nástrahách, které během výletu rozděleného do dvou etap zažil. Ani jemu se nevyhýbaly komplikace, zdravotní problémy i větší či menší pády. Jak to všechno zvládl, jak na Afriku vzpomíná a kam se rád vrací, prozradí v tomto rozhovoru, který doporučuji poslechnout v plné nesestříhané verzi. Pokud vás rozhovor zaujal a chcete vědět o cestování Martina Magnuska více, podívejte se na jeho webové stránky www.zivotnamotorkach.cz.

O čem se mluvilo:

  • První motorka a první cesta do Istanbulu
  • Cesta na BMW do Střední Asie
  • Rozhodnutí vyrazit na motorce do Afriky
  • O vášni běhat všude a za každé situace
  • Proč vsadil kartu na starou ČZ po tátovi
  • O Africe a zemích, které projel

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist