husqvarna_svartpilen_801_2




Marek Rejman na tandemu s Vláďou: FMX Gladiator Games jsou mojí srdeční záležitostí

Páteční seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívil „otec“ motokrosových freestylových akcí v České republice Marek Rejman. Povídali jsme si o začátcích freestyle motokrosu u nás, o tom jak se vyvíjí a pochopitelně o akcích, které Marek uspořádal a rozhodně to není jenom o FMX Gladiator Games, které jsou jeho srdeční záležitostí.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích freestyle motokrosu u nás
  • Jak se FMX vyvíjel a kam až zašel
  • O české FMX špičce a průkopníkovi Petru Kuchaři
  • Jak náročné je pořádat největší FMX show v Evropě
  • O návštěvě Travise Pastrany u něj doma na ranči
Náš tip

Stahujte zvuk v nekrácené podobě: rejman.mp3

Marek Rejman si přišel popovídat o freestyle motokrosu, který u nás zapustil kořeny hodně dávno a je fajn, že jsme měli a stále máme jezdce patřící mezi světovou špičku. Marek vypráví, jak popíchl skvělého motokrosaře Petra Kuchaře, aby začal trénovat nejrůznější triky, které začínali předvádět zahraniční jezdci v rámci superkrosových závodů po celém světě. Právě Kuchta je „tátou“ motokrosového freestyle u nás a je vtipné poslouchat historky ze začátků, kdy všechno bylo ještě v plenkách. Dá se říct, že to byly hodně punkové začátky a do nekonečna se střídala radost z nových triků a bolest z tvrdých pádů.

Marek přiblíží, jaké to bylo organizovat první velké FMX akce v halách a jak se u nás začala jezdit světová show, ze které si brali inspiraci zahraniční organizátoři. Řeč dojde na stavění ramp, problematické vození hlíny do hal, ale také na české i zahraniční jezdce, kteří před vyprodanou halou vystupovali. Vždycky jde o velkolepou show, kdy kluci ve vzduchu točí šílené kousky, nicméně i tak jim Marek vždycky říká "Kluci, jezděte tak, abyste se nepřizabili a abychom se všichni sešli na afterparty."  Marek navštívil světovou ikonu freestyle motokrosu Travise Pastranu a také na tenhle bláznivý výlet v rozhovoru zavzpomíná. Dozvíte se, jestli byl u Travise jenom jako doprovod, anebo jestli se oblékl do motokrosové výstroje a vystřihl trik, o kterém se mu do té doby ani nezdálo.

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist