globalmoto_duben_nolan




Libor Hubík a PSÍ na tandemu s Vláďou: Začátek byl pokus omyl

Máme tu pátek a s ním další rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou, který navštívil Libor Hubík. Už proto je víc než jasné, že se rozhovor zaměří na motooblečení a povídání bude především o kombinézách. Je to totiž víc než třicet let, co v Tlumačově ušili první kombinézu s logem řeckého písmena PSÍ. Poslechněte si příběh české rodinné značky PSÍ Hubík, která dodávala závodní kombinézy i do MotoGP.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O nápadu vyrábět doplňky pro motorkáře a výrobě kombinéz
  • Jak to všechno začalo a jak probíhal vývoj kombinéz
  • O střihu, materiálech, bezpečnosti a nových technologiích, jako jsou airbagy
  • Jak to chodí v motosportu a co znamená dodávat kombinézy do MotoGP nebo WSBK
  • O jezdcích, kteří jezdí PSÍ a kteří byli u zrodu prvních kombinéz
  • O vývoji značky, lidech, řemeslu a výrobě doma i zahraničí
    Náš tip

    Skoro dvě hodiny povídání stahujte v mp3 zde: hubik.mp3

Myslím si, že Ing. Libora Hubíka není potřeba více představovat a že každý motorkář okamžitě ví, za jakou značkou stojí. Ano, je to rodinná firma PSÍ z Tlumačova, která vyrábí motooblečení od roku 1990 a od té doby si získala uznání doma i v zahraničí. Na oficiálním webu PSÍ Ψ se můžeme dočíst „Oblékáme motorkáře z řad profesionálů. Jejich cenné zkušenosti z extrémních podmínek na závodních tratích přenášíme do bezpečného odívání v provozu i na běžné silnici.“ Přesně to vystihuje vývoj motooblečení, zejména pak závodních kombinéz, které jezdili naši borci v Mistrovství světa Superbiků, v MotoGP a dalších prestižních seriálech. Libor Hubík přiblíží, jaké je to šít kombinézy pro závodníky, pro které jsou pády v rychlostech hodně přes 200 km/h běžnou záležitostí a o tom, jaké mají požadavky nebo kolik kombinéz za sezonu spotřebují.

Důležitý je pochopitelně střih, materiál a v neposlední řadě bezpečnost, které se věnuje velká pozornost, takže se není čemu divit, že vývoj airbagových systémů do kombinézy jede na plné otáčky. Také na tohle téma dojde řeč a je fakt, že Libor s ním má bohaté zkušenosti. V rozhovoru přiblíží, jak to v roce 1990 všechno začalo, jaký produkt historii značky odstartoval a jak vypadala první kombinéza, kterou pro závodníky v Tlumačově ušili. Nikoho asi nepřekvapí, že Libor Hubík na motorce sám závodil, a právě proto ho napadlo věnovat se tomuto oboru. Kromě závodních kombinéz začala značka PSÍ vyrábět motooblečení pro každodenní použití, jako jsou moto džíny, textilní bundy nebo kalhoty a zrovna tak pro kategorii adventure. Poslechněte si povídání s člověkem, který za víc než třicet let posbíral moře zkušeností a ví o výrobě motooblečení první i poslední.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • PSÍ Hubík

    Od roku 1990 se specializujeme na oblečení pro motorkáře. Od počátku jdeme cestou vlastní výroby a intenzivního vývoje, který se silně opírá o zkušenosti ze závodních tratí. Naše kombinézy a oblečení můžete vidět také v Mistrovství světa GP, SBK, Supermoto či Rallye DAKAR. Nejdůležitější pro ...




TOPlist