globalmoto_kveten




Kaskadér Martin Krátký na tandemu s Vláďou: Dvakrát jsem zlomil Pionýra

Kdo by neznal Martina Krátkého? Náš věčně rozesmátý špičkový stunt rider navštívil seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou a rozpovídal se o svých začátcích, přechodu na velkou mašinu a prvních úspěších doma i ve světě. Tohle vtipný vyprávění fakt stojí za to!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Martin začal jezdit na motorce poměrně pozdě a prsty v tom má jeho rodina a asi nejvíc ho do jedné stopy uvrtal jeho brácha. V rozhovoru vypráví o prvních pokusech ježdění po zadním na kole a je celkem sranda, že prvním strojem, který to za vesnicí odskákal, byl prachobyčejný fichtl. Jeden by neřekl, kolik metrů na Pionýru dokázal ujet, ale ani to, že jich pár rozlomil vejpůl. Myslím, že si Martina všichni pamatujeme, jako borce, který předváděl až nepochopitelné věci na „emzetě“, která se po třistapadesátce stala odrazovým můstkem pro přestupu na japonskou mašinu.

Náš tip

Stahujte nesestříhanou audio verzi: martin_kratky.mp3 nebo si rozhovor poslechněte ve svém Spotify, případně na Apple Podcasts.

Mistr Evropy a vicemistr světa procestoval kus světa, kde se dokázal porvat se světovou špičkou, mezi kterou dnes sám patří. Martin v rozhovoru prozradí, čím se v této době nepřející závodění zabývá, a co ho kromě motorek baví. Řekli byste, že si tenhle divoch čistí hlavu na rybách, anebo si zajde zahrát hokej? Kromě toho dá návod, jak trénovat ježdění po zadním kole.

O čem se mluvilo:

  • O kaskadérských začátcích na fichtlu
  • Jak vodil třiapůli, emzetu a co předcházelo přestupu na japonskou mašinu
  • O první kaskadérské show a prvních úspěších doma i v zahraničí
  • Jak trénoval a kolik toho ježdění obětoval
  • O motorce, kterou si staví na míru

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist